Barteuxx Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Witam ostatnio mam dylemat wobec rozmiaru fullface'a którego chcę zamówić. Mój obwód czachy to 54 cm mam do wyboru rozmiar: S (55-56 cm) i M (57-58 cm). Problem jest taki, że sezon się powoli kończy a ja jestem obecnie w trakcie dorastania. Pytanie jest takie - czy przez te kilka mięsięcy może mi urosnąć czacha do tego stopnia, że kask w 'esce' będzie za mały LUB czy lepiej wziąć 'emke' z myślą o przyszłym sezonie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Jeżeli nie mieszkałeś w Czarnobylu to o wiele się nie zmieni.Ile masz lat ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barteuxx Napisano 12 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Mam 14 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 13 Września 2016 Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Jeżeli teraz masz 54 cm to raczej mała szansa, żeby po zimie mieć 57cm lub więcej. Więc S powinno starczyć na kilka lat. Problem w tym, że rozmiarówki kasków czasem mają się nijak do tego jak kask leży na głowie. I przymierzanie IMHO to konieczność. Ale skoro nie masz możliwości mierzenia i kupujesz przez neta, to zawsze jeszcze masz opcję zwrócenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barteuxx Napisano 13 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Bardzo Wam dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.