Ilia Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Witam. Mam rower złożony na ramie Nordkapp Accent (opis roweru w profilu). Muszę wymienić ramę, bo zaczął pękać jeden spaw. Rower i tak przechodzi na emeryturę jako zastępczy. Szukam tańszej ramy od Nordkapp tak by dało się przełożyć części, lub by wyszło to taniej niż nowa taka sama rama.Może być rama do 29er ale żeby miała mocowanie pod V-breki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Tańszy model Accent Shannon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilia Napisano 12 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2016 A między tymi ramami jest różnica poza ceną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 12 Września 2016 Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Mam rowery na obu ramach,ale to całkiem dwa różne rowery.Niby ramy są podobne ale kupując Shannona kierowałem się tylko ceną.Nie brałem pod uwagę geometrii,wagi.Wykonanie ramy jest ok.Spawy ładne(jak za tą cenę)lakier nie odpryskuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilia Napisano 14 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Czyli jak przełożę części z jednej ramy do drugiej to powinienem się spodziewać jakichś poważnych zmian? Poza tym czy do Shannona można zamontować taki bagażnik jaki jest w Twoim Nordkappie. I czy do Shannona można dać widelec amortyzowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 14 Września 2016 Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Musisz porównać geometrię obu ram.Mocowania na bagażnik są i powinny pasować pod bagażnik Crosso (pod inne też) Rama ma geometrie chyba nawet typową pod amortyzator.W Nordkappie mam skok 63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilia Napisano 15 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Dzięki za pomoc. To chyba wszystko co muszę wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi