Krzysiu Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Mam dylemat... A mianowicie: składam rower do enduro i nie wiem co wybrać... Czy kupić korbe dwu- lub trzyzębatkową i założyć jakąś przerzutke, czy korbe jednozębatkową i ewentualnie napinacz??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 co to dla ciebie znaczy enduro? enduro to turystyka. a na pewno nie grawitacja. mocny rower do troche ostrzejszej jazdy - ale w obu kierunkach. ty chcesz jezdzic czy po prostu zabijac sie w kieruku gora - dol? wiele osob myli pojecia. bo nie wyobrazam sobie jazdy turystycznej z jednym blatem. no chyba ze masz takie silne nozki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Minimum dwa blaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 minimum zebatka 24 i 36 a do tego kaseta 11-34 lub jak jestes silny 11-32 ale ja i tak zalozylbym standartowy naped z miekimi biegami czyli 22-32-44(lub46)i kasete 11-34 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bazyss Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 podepne sie do tematu! a czy istnieja napinacze ktore mozna zalozyc jak z przodu mam przerzutjke?? strasznie lancuch mi lata jak smigam z gorki po nieruwnosciach.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 są. sa typowe napinacze mocowane przy korbie ale dzialajace przy przerzutce i sa napinacze montowane do rury pod lancuchem z pojedynczym kolkiem zapobiegającym trzepaniu lancucha. ceny i nazw nie znam w tej chwili. chyba syncros i kiedys tektro. ale tektro widzialem bardzo dawno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bazyss Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 luzik juz teraz bede wiedzial co szukac... dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
specjalized Napisano 18 Września 2006 Udostępnij Napisano 18 Września 2006 jeszcze dodam od siebie że ja bym do enduro nie zakładał napinacza, ograniczysz możliwości roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.