Millerek Napisano 20 Marca 2017 Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Jakoś ostatnio zajrzałem do "rowerowni". Tylny zacisk ulany cały, klocki tarcze podłoga... Nie mam pojęcia skąd cieknie, mokry jest aż od odpowietrznika. Nowe klocki szrot, ogólnie wnerw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 20 Marca 2017 Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Hmm.. a to nie jest tak, że zazwyczaj leci z góry do dołu? To może właśnie z odpowietrznika cieknie i wystarczy dokręcić :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Millerek Napisano 20 Marca 2017 Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Hehe, faktycznie to tak zabrzmiało jakbym nie skojarzyl że to odpowietrznik może nie być szczelny... Odkręciłem zacisk, uwolniłem przewód z ramy, wyczyściłem zacisk i zobaczę za kilka dni skąd dokładnie cieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Millerek Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) Ewidentnie cieknie z odpowietrznika, dokrecenie nic nie pomaga, muszę go wymienić. Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez Millerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazujama Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 A nie wystarczy wymienić oring na tej śrubie? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Millerek Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) Jaki oring? Wewnątrz? Myślałem że to jest zwykły odpowietrznik jak... w motoryzacji tylko mniejszy. Bo nie chodzi o ten gumowy kapturek chyba. Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez Millerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazujama Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Nie o gumowy kapturek, między śrubą a zaciskiem jest oring wg manuala shimano i to prawdopodobnie uszkodzony oring powoduje wyciek. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Millerek Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Choroba.... Ciekawe czy taki dokupie, wziąłbym na wzór ten stary i może cis znajdę, ale, w ten sposób znowu czeka mnie spuszczenue płynu i ponowna zabawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazujama Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Weź na wzór wymierz i poszukaj w jakimś sklepie z hydrauliką albo na Allegro powinienieś coś dopasować. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Millerek Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) No tak, zgadza się, innego sposobu nie ma. Zaś problem... Może za mocno wkręciłem/wkręcałem odpowietrznik i uszczelka normalnie się zużyła... Bo, myślałem wcześniej że cieknie pomiędzy zaciskiem a gwintem odpowietrznika, ale nie, cieknie właśnie spod kapturka ze środka odpowietrznika. Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez Millerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazujama Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Wszystko możliwe najlepiej wykręć śrubę i dokładnie obejrzyj oring [emoji6] Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Millerek Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) Ok, spróbuję wymontować go stawiając rower "do góry nogami", może uda się ti usprawnić bez spuszczenuia całego płynu z układu. Jak dobiore oring wymienię, później małe odpowietrzenie i może będzie ok. Sprawdziłem, uszczelka nr 12, faktycznie... Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez Millerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommal Napisano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 Hej, Udało Ci się? Mam podobny problem, ale oring wyciągnąłem w kawałkach. Pamiętasz jaki był jego rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi