Skocz do zawartości

[Licznik] Sigma 8.12 ATS wybudzanie

klauz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ja coś mam źle ustawione, czy ten licznik trzeba każdorazowo wzbudzać ręcznie? Jeśli tak to jakaś bzdura konstrukcyjna, jeśli zapomnę go wzbudzić po postoju to nie zlicza kilometrów

Napisano

Gdzieś tu na forum wyczytałem, że niby Sigmy bezprzewodowe same się budzą, a wychodzi na to, że jednak nie. Dzisiaj, mając świadomość że trzeba go budzić, ze 3 razy o tym zapomniałem, w wyniku czego dystans zafałszowany był o jakieś 3 km. A kupiłem go głównie do liczenia przejechanych kilometrów, prędkość to sprawa drugorzędna. 

Napisano

Tylko że niektóre strony podają że "Licznik przechodzi w stan czuwania po 5 minutach nieaktywności. Wybudzenie licznika z uśpienia następuje po wciśnięciu głównego przycisku." więc chyba wszystko jest ok.Tylko zastanawiam się po co mu automatyczny start/stop skoro nie wybudza się

Napisano

Witam

mam ten sam licznik i niestety bardzo irytujące jest to uśpienie po 5 min. Pewnie jest to oszczędzanie baterii lecz mogli dać przynajmniej z 30 min na uśpienie.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam,

Jeśli mogę, chciałbym podpiąć się pod temat. Posiadam Sigma BC 16.12 STS CAD. Gdy dojadę już do celu, to licznik po kilku minutach przechodzi w stan uśpienia (będąc w mocowaniu). Problem w tym, że po kilku kolejnych minutach z tego uśpienia wybudza się samoczynnie i "szuka" sygnału od czujników (licznik od prędkości i kadencji miga). Muszę za każdym razem wyjmować go z uchwytu (po zakończeniu jazdy), żeby zaoszczędzić na baterii. Ktoś się z tym spotkał?!

Z góry dzięki za pomoc.

Napisano

Sam z siebie. Nikt nie rusza rowerem. Później już nie wraca w stan uśpienia tylko non stop szuka sygnału. Muszę go wtedy wyjąć z uchwytu.

Nawet koło i pedały próbowałem ustawić w innej pozycji, aby magnesy były dalej od czujników. To też nie pomoga.

Napisano

Też mam w przypadku Kellys'a to, mam takie miejsce przed domem czy obok kompa że on potrafi sam zliczać dystans. :D po prostu jakieś zakłócenia łapie i myśli że jedziesz na rowerze. :D

Kiedyś też czekając na zielone światło pokazywał że jadę 40km/h stojąc przed sygnalizatorem.

Napisano

Sigmę 8.12 buchnęli mi razem z rowerem ale w sumie nie żałuję, bo to reczne wybudzanie bylo irytujace. Kolega ma jakis model Sigmy za 200 pln z kadencja i sam sie wybudza. Kupilem ostatnio Garmina Edge 200 z GPSem i problem wybudzen, czujnikow i innych głupot odszedł w siną dal ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...