klauz Napisano 11 Września 2016 Udostępnij Napisano 11 Września 2016 Czy ja coś mam źle ustawione, czy ten licznik trzeba każdorazowo wzbudzać ręcznie? Jeśli tak to jakaś bzdura konstrukcyjna, jeśli zapomnę go wzbudzić po postoju to nie zlicza kilometrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lynx79 Napisano 11 Września 2016 Udostępnij Napisano 11 Września 2016 Moja żona ma ten licznik i też ręcznie musi wybudzić licznik przed jazdą. W opcjach nie znalazłem opcji za to odpowiadającej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klauz Napisano 11 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2016 Czyli bubel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lynx79 Napisano 11 Września 2016 Udostępnij Napisano 11 Września 2016 Czy ja wiem? Kwestia przyzwyczajenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klauz Napisano 11 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2016 Gdzieś tu na forum wyczytałem, że niby Sigmy bezprzewodowe same się budzą, a wychodzi na to, że jednak nie. Dzisiaj, mając świadomość że trzeba go budzić, ze 3 razy o tym zapomniałem, w wyniku czego dystans zafałszowany był o jakieś 3 km. A kupiłem go głównie do liczenia przejechanych kilometrów, prędkość to sprawa drugorzędna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lynx79 Napisano 11 Września 2016 Udostępnij Napisano 11 Września 2016 W domu mamy dwie Sigmy. Jedna 16.12 i druga 8.12. Ta pierwsza sama się uruchamia, druga niestety nie. Widać zależy to od modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 11 Września 2016 Udostępnij Napisano 11 Września 2016 Tylko że niektóre strony podają że "Licznik przechodzi w stan czuwania po 5 minutach nieaktywności. Wybudzenie licznika z uśpienia następuje po wciśnięciu głównego przycisku." więc chyba wszystko jest ok.Tylko zastanawiam się po co mu automatyczny start/stop skoro nie wybudza się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekgra Napisano 17 Września 2016 Udostępnij Napisano 17 Września 2016 Witam mam ten sam licznik i niestety bardzo irytujące jest to uśpienie po 5 min. Pewnie jest to oszczędzanie baterii lecz mogli dać przynajmniej z 30 min na uśpienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amatorek81 Napisano 27 Września 2016 Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Witam, Jeśli mogę, chciałbym podpiąć się pod temat. Posiadam Sigma BC 16.12 STS CAD. Gdy dojadę już do celu, to licznik po kilku minutach przechodzi w stan uśpienia (będąc w mocowaniu). Problem w tym, że po kilku kolejnych minutach z tego uśpienia wybudza się samoczynnie i "szuka" sygnału od czujników (licznik od prędkości i kadencji miga). Muszę za każdym razem wyjmować go z uchwytu (po zakończeniu jazdy), żeby zaoszczędzić na baterii. Ktoś się z tym spotkał?! Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Sam z siebie czy delikatnie ktoś rusza rowerem ?. Te liczniki są bardzo czułe wystarczy trącić kierownicę i już się włączają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amatorek81 Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Sam z siebie. Nikt nie rusza rowerem. Później już nie wraca w stan uśpienia tylko non stop szuka sygnału. Muszę go wtedy wyjąć z uchwytu. Nawet koło i pedały próbowałem ustawić w innej pozycji, aby magnesy były dalej od czujników. To też nie pomoga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 3 Października 2016 Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Też mam w przypadku Kellys'a to, mam takie miejsce przed domem czy obok kompa że on potrafi sam zliczać dystans. po prostu jakieś zakłócenia łapie i myśli że jedziesz na rowerze. Kiedyś też czekając na zielone światło pokazywał że jadę 40km/h stojąc przed sygnalizatorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lynx79 Napisano 3 Października 2016 Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Moja Sigma BC 16.12 STS CAD, też reaguje na ruch kierownicy, ale sama po jakimś czasie "usypia" bez wyjmowania z uchwytu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 3 Października 2016 Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Sigmę 8.12 buchnęli mi razem z rowerem ale w sumie nie żałuję, bo to reczne wybudzanie bylo irytujace. Kolega ma jakis model Sigmy za 200 pln z kadencja i sam sie wybudza. Kupilem ostatnio Garmina Edge 200 z GPSem i problem wybudzen, czujnikow i innych głupot odszedł w siną dal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek232 Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Z poniższej tabelki wynika, że 8.12 ATS jako jedyny nie ma funkcji automatycznego start/stop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.