Skocz do zawartości

[Kierownica] Jaką kierownicę kupić ?

osis25

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej Panowie :) Mam szybkie pytanko. Chciałbym zmienić kierownicę w swoim Kross B8 na giętą, celem podniesienia sylwetki. Nigdy nie lubiłem prostych kierownic. Nie nie drętwieją mi nadgarstki i tym podobne, jedynie wewnętrzna część łapek mnie boli od nacisku masy na kierownicę, dla tego chciałbym podnieść swoją sylwetkę celem odciążenia łapek. Jaką kierownicę polecacie ? Dalej iść w 720mm szerokości czy coś węższego ? Jaki wznios i kąt polecacie co by było bardziej komfortowo ? 70/30 asfalt/teren. Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Z poważaniem Mateusz.

Napisano

Chyba nie ma jednoznacznej odpowiedzi, każdemu pasuje co innego. Wydaje się że absolutnym minimum jest 680mm.

A może zamiast kierownicy wymień mostek? Będziesz mógł bez problemu policzyć o ile podniesie Ci się pozycja.

Napisano

Hej Panowie :) Mam szybkie pytanko. Chciałbym zmienić kierownicę w swoim Kross B8 na giętą, celem podniesienia sylwetki. Nigdy nie lubiłem prostych kierownic. Nie nie drętwieją mi nadgarstki i tym podobne, jedynie wewnętrzna część łapek mnie boli od nacisku masy na kierownicę, dla tego chciałbym podnieść swoją sylwetkę celem odciążenia łapek. Jaką kierownicę polecacie ? Dalej iść w 720mm szerokości czy coś węższego ? Jaki wznios i kąt polecacie co by było bardziej komfortowo ? 70/30 asfalt/teren. Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Z poważaniem Mateusz.

Jesteś pierwszym, który chce podnosić kierownicę, a raczej sylwetkę nas takim rowerze. Większość wywala podkładki i odwraca mostek na minus.
Napisano

Możliwe to co piszesz nie za przeczam, ja natomiast chce delikatnie podnieść się własnego komfort nie startuje w maratonach. Od czegoś trzeba zacząć.

Napisano

Przejechałem wszystkie sklepy u mnie w mieście i okolicach i okazuje się, że nie ma żadnych kierownic. A co się pytam o gięta i długą ze 740mm to sprzedawcy się śmieją i mówią, że to juz nie modne....

Napisano

Ja się właśnie zastanawiam z jakim wzniosem szukać 20mm / 30mm / 40mm? Na pewno kąt gięcia do ridera 9 stopni. Nie chcę też zrobić z roweru dziwadła. Natomiast szerokość 720mm minimum bardzo mi ta szerokość odpowiada i nie widzę jazdy na 29er na mniejszej szerokości...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...