osis25 Napisano 25 Września 2016 Autor Napisano 25 Września 2016 A ja dalej nie wiem co wybrać z nie dużymi oporami na asfalcie ale z zachowaniem stabilności jak w las się wjedzie. Jeździć po mokrym i korzeniach nie zamierzam...
misiojedzie Napisano 25 Września 2016 Napisano 25 Września 2016 Znowu to bynajmniej... Racing Ralph jest zwany Dancing Ralph. "Bynajmniej" ja tak słyszałem "bynajmniej" tak właśnie jest, nie jest to dobry wybór w teren.. doradziłem ta oponę autorowi tematu ale pisał o 70% asfaltu.
Alsew Napisano 25 Września 2016 Napisano 25 Września 2016 z zachowaniem stabilności jak w las się wjedzie. Jeździć po mokrym i korzeniach nie zamierzam... To są lasy gdzie nie ma korzeni???
piciu256 Napisano 25 Września 2016 Napisano 25 Września 2016 To może inne pytanie do autora- czy te 30% lasu to po prostu drogi w lesie czy zabawa w terenie? Ja np. procentowo jeżdżę podobnie ponieważ góral to mój jedyny rower- 30% to Las a reszta to w sumie asfalt i inne drogi po których się przejedzie wszystkim, ale te 30% to głównie "zabawa" typu Dziewicza Góra etc. Lubię się wyszaleć na rowerze więc na tył dałem oponę z małymi oporami i niską scieralnością, a na przód coś co mi da odpowiednią przyczepność aby na zjeździe nie rozbić się na drzewie bo mi przyczepności zabrakło. Także ten las to tylko przejazdowo u ciebie czy jednak coś się w nim dzieje? Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
vdcmike Napisano 25 Września 2016 Napisano 25 Września 2016 Jeśli wspomniany teren to pseudoteren (udeptane ścieżki/dróżki leśne, nieco szutru, jakiś żwirek itp.) to mając na uwadze zdecydowaną przewagę asfaltu szedłbym w opony o bieżniku bardziej trekingowym (np. SmartSam albo po taniości Maxxis Pace). Wszystko wspomniane powyżej to fajne oppony jednak z przewagą terenu.
osis25 Napisano 26 Września 2016 Autor Napisano 26 Września 2016 Dokładnie drogi leśne i nic więcej, natomiast mówię nie chce tracić walorów lekko terenowych bo czasem mi odbije i zjeżdżania z tych scierzek leśnych ale to też nic chartkorowego.
Alsew Napisano 26 Września 2016 Napisano 26 Września 2016 http://www.akcesoria-rower.pl/geax-opona-zwijana-29-mezcal-54-622-29x21-xc-p-789.html A gdybyś miał wątpliwości http://team29er.pl/testy/opony-i-detki/2057-test-opon-geax-mezcal-29
andrew85 Napisano 26 Września 2016 Napisano 26 Września 2016 Mam te geax 26 i są super. Jednak nie mogę tego modelu na 27.5 znaleźć?
pszemoo Napisano 26 Września 2016 Napisano 26 Września 2016 Ok, lista kandydatów opon na tył się kurczy, w stawce pozostają: 1. Geax Saguaro 27.5 2.0 zwijana - cena ok 90-110 PLN Waga: ok 600-610 gram 2. Schwalbe Racing Ralph 27.5 x 2.10 650B LS PSC Opona zwijana - cena ok 175 pln Waga: 485 gram 3. MAXXIS CROSSMARK 27.5x1.95 OPONA ZWIJANA - cena ok. 80 pln Waga: 540 gram Prosiłbym o opinie, które z powyższych opon będzie "najszybsza". Moim kandydatem jest opcja 3 ze względu na stosunek cena/jakość (bynajmniej tak mi się wydaje). Druga sprawa, co z przodem ? Tutaj nie mam jeszcze kandydata, liczę na doświadczonych forumowiczów, którzy doradzą, która opona do tego zestawienia pozwoli dobrze prowadzić rowerek. Przypominam cel / warunki - asfal 50%, ubite ścieżki leśne, żwir, itp... nie jeżdżę w mokrych warunkach. Osobiście od dawna jeżdże na Saguaro, procentowo mniej wiecej tak ja Ty (asfalt/teren). Dla mnie to najlepsze opony na jakich jeździłem, szybkie na asfalcie a w terenie radzą sobie całkiem nieźle. Ciekawą opcją jest dwukierunkowość bieżnika, więc można się pobawić i sprawdzić, która konfiguracja ciekawsza. W tym roku znacznie więcej jeżdżę w terenie i coraz trudniejszym i tutaj niestety oponka radzi sobie gorzej. pszemoo
andrew85 Napisano 28 Września 2016 Napisano 28 Września 2016 Wziąłem w końcu MAXXIS CROSSMARK 27.5x1.95 i na przód 2.1. Dam znać jak będzie zamontowane, jak to się spisuje. Pozdrawiam,
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.