Skocz do zawartości

[pedały] Zakup pedałów zatrzaskowych w zakresie cenowym do 130zł

Seventy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeżeli się nie rozpadną to stosunek ceny do wagi będzie rewelacyjny. XLC ogólnie robi całkiem fajne części/ akcesoria.

Napisano

Jak zwał tak zwał. Wszystko chodzi jak złoto, miękko, cicho, tylko rolki w łańcuchu grają piękne kliki a pedały trzeszczą jak stara szafa.

Mi Auron RC2 też jęczy i mam na to wywalone, a jęczy nawet przy wjeździe na krawężnik czy zeskoczeniu z niego ,to samo korzenie itp.

Napisano

SPD skrzypią i pomaga delikatne przesmarowanie bloków i/lub zatrzasku smarem, wystarcza na ok 60km w zależności czego użyjemy do smarowania. Miałem m520 i stare buty mtb adidasa z mega twardą podeszwą i przez 3 lata używania cisza. Teraz mam m530 i sh-m089 i skrzypią. Kolega ma m520 i sh-m098 i cisza. Jeszcze inny ma xtr bez klatki i  buty sidi (nie pamiętam modelu) i też skrzypią. Ale fakt wystarczy odgiąć trochę stopy na zewnątrz i cisza. Więc krzywe nogi Panowie ;)

Napisano

Ja mam spray do uszczelek wymiennie z silikonem w sprayu ( pewnie to samo), trochę pomaga ale też na dość krótki okres. Finish Line ma w swojej ofercie jakiś spray do pedałów SPD, ale pewnie jest to właśnie silikon w sprayu, no bo co innego trochę smaruje i nie powoduje klejenia się brudu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...