godzinilla Napisano 9 Września 2016 Napisano 9 Września 2016 (edytowane) Potrzebuję informacji jakiego oleju mam nalać do: - komory powietrznej (od góry, na tłok powietrzny), - do kąpieli olejowej w dolnych lagach. Nie czaje tego tematu kompletnie. Niby do komory ma być około 3ml lepkości 40W, na dół po 16ml np. 15W. Nie znalazłem oleju dedykowanego do amortyzatorów o lepkości 40, 15 są. Ale czy KONIECZNIE musi to być olej dedykowany? Można zastosować samochodowy (jaki? Do tej pory miałem wlany 15W40 pół syntetyk w dolnych goleniach, tak mi polecono tutaj na forum... Podobno pieni się podczas pracy). Do komory powietrznej on się chyba nie nadaje... Edytowane 9 Września 2016 przez godzinilla Cytuj
artofnois Napisano 9 Września 2016 Napisano 9 Września 2016 Ja leję w obu przypadkach 5W/40 lub 7,5W/40 Motorexa , tak jak stoi w manualu. Ostatnio zmieniłem na Repsol fork 5W i jakoś amor się nie rozpuścił. Cytuj
godzinilla Napisano 9 Września 2016 Autor Napisano 9 Września 2016 Udało mi się kupić dedykowaną 15kę Finish Line, czy on będzie ok? Na gęstszy do góry w Rzeszowie raczej nie liczę... Cytuj
godzinilla Napisano 14 Września 2016 Autor Napisano 14 Września 2016 Dla potomnych: komorę powietrzną jak i dolne lagi zalałem wspomnianym olejem 15WT od Finish Line. Działa wszystko perfekcyjnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi