narcisio Napisano 9 Września 2016 Udostępnij Napisano 9 Września 2016 Jak w temacie. Chodzi mi o to czy lepszy i wygodniejszy na długie dystanse(ultra maratony kolarskie 600km) jest rower szosowy czy triathlonowy ze względu na sylwetkę aero? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 9 Września 2016 Udostępnij Napisano 9 Września 2016 Wygodniejszy zdecydowanie szosowy, najlepiej z ramą typu Endurance. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narcisio Napisano 9 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2016 Mam teraz tarmac`a z 2011 ale zastanawiam się nad np. feltem b2 lub b12 z powodu sylwetki i sposobu jazdy w triathlonie. Zastanawiam się też: a)może normalna szosa ale z lemondką i siodełko delikatnie do przodu przesunąć. b)w ramie tri i tak bym wolał kierownice jako baranek a nie kokpit z powodu jazdy przez miasto lub podjazdy i zjazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 13 Września 2016 Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Mam teraz tarmac`a z 2011 ale zastanawiam się nad np. feltem b2 lub b12 z powodu sylwetki i sposobu jazdy w triathlonie. Zastanawiam się też: a)może normalna szosa ale z lemondką i siodełko delikatnie do przodu przesunąć. b)w ramie tri i tak bym wolał kierownice jako baranek a nie kokpit z powodu jazdy przez miasto lub podjazdy i zjazdy Jest takie coś http://velolab.pl/artykuly/dwie-pozycje-na-jednym-rowerze-szosatri/ Może to będzie rozwiązanie dla Ciebie - widziałem w ulotce jaką dostałem przy okazji zawodów tri. A co do pozycji aero na rowerze tri - ona nie ma być wygodna na długie dystanse - ma być jak najbardziej efektywna to raz. Dwa, rowery tri mają bardzo stromy kąt podsiodłówki także z powodu przejścia rower->bieg (niwelowanie strat związanych z inną pracą mięśni), podejrzewam, że rower o łagodniejszym może być szybszy przy samej jeździe na rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.