Skocz do zawartości

[zakup opony] 29x2,25" przejściowa na tył, poradźcie

katakan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

temat rzeka, nie wiem co wybrać dlatego proszę was o jakiś głos rozsądku.

Opona schwalbe smart sam active wg rozmiarów w temacie została poszarpana na zdjeździe przez kamolce.

Cud że wychamowałem flakiem bez szwanków.

Teraz już więcej jeżdżę, generalnie to 70% teren (kamienie, korzenie, zjazdy na mokro, szutr i inne - trasy mtb bike myślenice) i 30% asfalt.

Dwa razy w tygodniu po ok 40km.

Co poradzicie na tył? myślałem o przejściówce, bo totalna kostka jest głośna i przy zakrętach na asfalcie mam nadsterowność.

Kolega kolegi, serwisant rowerowy polecał race king - continental - mają mieszane opinie.

Nie wiem jak się sprawdzą w terenie na stromych zjazdach, sliśko.... i chyba nie ma rozmiaru na 2.25"

Kurcze, teren mam chyba za bardzo wszechstronny.

Z góry dzięki za propozycje.

Napisano

I za 175zł? Jakieś żarty sobie z chłopaka robisz? Jemu wystarczy opona za 50/70zł typu Rapid Rob. Katakan, Race King faktycznie trochę słabo trzyma na mokrym, to opona ba jakieś szutry, asfalty czyli teren szybki i mniej wymagający. Rapid Rob na mokrym jest już lepsza, bo ma większe i lepiej wgryzające się klocki. Na tył moim zdaniem idealna i nic droższego nie potrzeba do takiej amatorskiej jazdy.

Napisano

I za 175zł? Jakieś żarty sobie z chłopaka robisz?

A dlaczego nie ? Czy to zła opona ?

Jemu wystarczy opona za 50/70zł typu Rapid Rob.

Rapid Roby,to kiepskie opony.Niby terenowe,a w teren się nie nadają.Moje kurzą się w piwnicy.

Napisano

To zaproponuj mu jeszcze zmianę roweru, bo pewnie też ma kiepski.

I nigdzie nie napisałem, że to zła opona, ale dla kogoś kto poważniej podchodzi do treningów rowerowych, a nie jeździ skromne 70/80km na tydzień w sposób pewnie turystyczny. Do takiego zastosowania w zupełności wystarczą opony drutowe za 50zł.

A mja o RR mam całkowicie odmienne zdanie, nadaje się doskonale w teren do którego została przeznaczona.

Napisano

Rapid Roby to entry level, najzwyklejszy model nie mający żadnych cudownych właściwości poza niską ceną i faktem, że wielu producentów daje Rapid Roba często do pary z Tough Tomem na przodzie. Jeździłem na rowerze z tą oponą i w przypadku roweru na niej byłaby to rzecz którą bym wymienił jeszcze przed pierwszą jazdą. Zamawiając nowy rower jesli miałby Rapid Roba na obręczach to od razu zamówiłbym coś innego żeby móc pojeździć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...