Skocz do zawartości

[ szprychy] pod 115kg

ojciec35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Wybrałem solidna obręcz dartmoor fortress 26 cali pod 32 szprychy.Do niej chciałbym zakupić szprychy i nyple zakupić pod 115 kg

Szprychy bym chciał zakupić do 3 zł za sztukę  i jakieś nyple mosiężne do 1zł za sztukę

1) czym się różnią nyple mosiężne od aluminiowych i stalowych-chodzi mi jakie są najwytrzymalsze ?

2) czy kupić szprychy cieniowane (czytałem  gdzieś że maja mniejszą masę a większą wytrzymałość ?

3) jakie szprychy  do 3 zł za sztukę plus jakie nyple do 1 zł  za sztukę ?

Serdecznie dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam!

Napisano

mi raz w roku jedna strzelała przy 100 kg wagi, teraz waże 110kg  -jazda sezon -6 tysięcy km, zaliczam dużo krawężników, w dętke pompuję 4 bary

jakiej firmy masz szprychy, obręcz?

• Mod Team
Napisano

kup sobie DT Swiss 2 mm nie cieniowane, do tego mosiężne nyple i zanieś do kogoś kto zjadł zęby na centrowaniu i zaplataniu kół. Wielkiej filozofii w tym nie ma. Ideałem byłoby obręcz na 36 szprych no i fachowiec który potrafi zapleść na "cztery krzyże", ale dobry majster zaplecie dobrze też koło na 32 szprychy.

Napisano

Moja waga to od 103 do 108 i nadupialem enduro po gorach na 32 szprychach DT Competition. Obrecze to glownie Rigida czy AlexRims.Teraz  przy podobnej wadze niner, te same szprychy i rowniez obrecz Alexrims, zero zcentrowania, ale zero gor, szutry o asfalty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...