gnomon69 Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Witam podczas modernizacji roweru pojawił sie kolejny problem. Tarcza 203 no name, zacisk Magura Julie, amorek 66 RCV 2012. Tarcza wchodzi do połowy kocków zacisku. Testowałem też na Magura Louise taki sam problem. Ktoś juz tak miał a może magura nie jest kompatybilna z Marzocchi ? Na dniach będę miał na próbę zacisk shimano do przymiarki i zobaczę co się będzie działo. Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 (edytowane) A to nie jest amor pod tarczę ~229 mm? Ops, moja pomyłka, sprawdziłem dokumentację Edytowane 8 Września 2016 przez skom25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnomon69 Napisano 8 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2016 A są takie tarcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Według dokumentacji coś takiego istnieje, jest podana jako MAX No właśnie, a może to Twoje 203 jest jakieś oszukane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnomon69 Napisano 8 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2016 I tak jest do zmiany bo krzywa jest i wiele razy już prostowana muszę tylko poszukać coś prostego za dobre pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Zmierz tą tarczę, może to jest 185? Nie widzę powodu dlaczego zacisk miałbym układać się aż tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnomon69 Napisano 8 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2016 też to dla mnie jest dziwne. Kilka razy mierzyłem jest pond 200 mm. Dziś będę miał hamulec shimano do przymiarki. Zobacze czy będzie to amo. Jak tak to już zgupiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Chociaż tak prawdę mówiąc, to mi się wydaje że ten zacisk ustawiony jest dobrze. Zrób test, postaw kilka kresek markerem na tarczy ( po promieniu) i lekko zahamuj. Zobaczysz wtedy ile tak naprawdę tarczy łapie klocek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Września 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Ale widać że łapie pół, w opisie marcoka jest PM D-brake, nie koniecznie wiem co to oznacza. Masz inny zacisk co by skontrolować ? Idąc tym tropem, avidy pod podkładki 3d algin, bez nich powinny pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolmark Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 (edytowane) Ten amortyzator nie jest post mount, a przynajmniej nie wygląda na taki "normalny". Przyjrzyjcie się swoim amorom, jakie mają wyprowadzenia do montaży zacisków. Tutaj są jednakowej długości, tymczasem normalny post mount wygląda tak: http://i.stack.imgur.com/9ailL.jpg Jak widać wyprowadzenia post mount nie są jednakowej długości. Nie widziałem w życiu tarcz większych niż 203mm, ale z drugiego zdjęcia wynika, że ten amor jest pod tarczę o znacznie większej średnicy. Edytowane 8 Września 2016 przez Kolmark Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 ale tak w sumie to jest chyba dobrze jest bo klocek nie łapie ramion tarczy, może hamulec jest przystosowany do tarczy o wyższej powierzchni hamującej? Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnomon69 Napisano 8 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Założyłem hamulec deore t615 i wchodzi cały na tarcze wniosek taki ze Magura coś nie współpracuje z tym mocowaniem w 66. Musze szukać jakis dobry hamulec shimano a z bólem serca rozstac sie z magurą. To co mam jest w wersji T czyli trekingowej z tego co wyczytałem mają inna konstrukcję i niby słabsze od takich samych z oznaczeniem M. Macie jakieś propozycje co do hampla shimano czy założyć nowego posta. największą tarcze którą widziałem była z gustawa od Magury 210 potęzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi