venom6652 Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Witam posiadam rower cube attention tutaj link: http://katalog.bikeboard.pl/produkt,2014,rowery,13902. posiada hamulce br m395 i chciałbym zamienic tylni hamulec na taki:http://allegro.pl/hamulec-tarczowy-shimano-deore-lx-br-bl-t675-tyl-i6465936477.html#thumb/5 .Moje pytanie to czy bedzie on kompatybilny i czy moze byc z przodu inny,a z tyłu inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Września 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Po pierwsze naucz się dodawać linki, po drugie to hamulec trekingowy. Kompatybilny to on będzie, ale konstrukcja jest troszkę inna. Czemu chcesz akurat ten ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom6652 Napisano 8 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Sorry moj błąd : http://allegro.pl/hamulec-tarczowy-shimano-deore-lx-br-bl-t675-tyl-i6465936477.html#thumb/1 ,a dlaczego ten? czytałem ze są to całkiem niezłe hamulce,na pewno lepsze od tych co mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Września 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Zacisk jest podobny, takie same klocki, siła i modulacja mogą być faktycznie trochę lepsze ale heble trekingowe nie słyną z osiągów, to miejskie hebelki co mają zatrzymać mieszczucha a nie ratować na szlaku gdzieś np w górach, bo do tego sie nie nadają za bardzo. Jeżeli rowerem nie zjeżdżasz za bardzo z ubitych tras, to na pewno się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom6652 Napisano 8 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Dzieki za odpowiedz,własnie ostatnio zaczalem zjezdzac i te spowalniacze sie nie nadaja,poslucham twojej rady i nie bede bral tych hamulcow ,a mozesz jakies plecic ,nie musza byc od razu xt lub slx,jakies dobre ,solidne hamulce do 300zl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 jak nie masz kasy na slx to kup sobie do tych klocki spiekane accenta + tarcze przynajmniej RT56 i zacznie to hamować. Mówię to bo tak zrobiłem w rowerze żony (takim samym). Też było problem na ostrych zjazdach z siłą ale po wymianie w którą zainwestowałem 80 zł w sumie (tarcze używki zdjęte z nowego roweru 20 zł, klocki 2 pary w promo 60 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Po co chcesz wymieniać tył? Na tyle nawet szczeki wystarczą lepiej przód bo to nim hamujesz. Co do zmiany tarcz czy okładzin to z tą siłą hamowania bym podyskutował Ja założyłem tarczę 180 rt76 a miałem 160 rt30 i różnicy nie widzę żadnej. Może te klocki coś tam dadzą ale koledzy kupili metaliki to przy słabych hamulcach też bez różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 z wymianą tarcz chodzi o to że Cube standardowo montuje RT30, które z żadnymi klockami nie hamują dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom6652 Napisano 9 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2016 Witam,dzieki wszystkim za pomoc,i znowu pytanie czy ta tarcza bylaby ok? http://allegro.pl/tarcza-hamulca-sm-rt86-deore-xt-ice-tech-160mm-is-i6456477012.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 9 Września 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Września 2016 Jeżeli masz piastę na 6 śrub to może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gek0 Napisano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Mam pytanie - czy ktokolwiek z czytających miał fizycznie do czynienia z opisywanymi w tym temacie hamulcami (LX BR-T675) lub z samymi klamkami pochodzącymi z tego modelu (BL-T675)? Pytam, gdyż rozglądam się za hamulcami do roweru hybrydowego i myślę, że wolałbym mieć dłuższą dźwignię. Rozumiem też z drugiej strony, że dłuższa dźwignia sprzyja powstawaniu luzów, ale może ktoś z was jest zadowolonym użytkownikiem klamek na trzy, cztery palce i mógłby któreś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi