witass Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Witam Mam nadzieję, że tytuł spełnia kryteria. Zacznę od tego, że ważę 135kg Rower który zakupiłem niedawno to specialized rockhopper expert 2017 Fabrycznie zamontowano amortyzator Manitou m30 koła 29" Ze względu na moją wagę, pomimo zablokowania amortyzator i tak dość mocno pracuje Dopompowałem ciśnienie do max 150psi, jest trochę,ale wciąż pracuje Zastanawiam się czy w moim przypadku amortyzator olejowy nie byłby bardziej odpowiedni Proszę o sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Września 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Września 2016 A ty myślisz ze co posiadasz? Masz widelec powietrzny z hydraulicznym tłumieniem - olejowym. Jednak jesteś ok 2x za ciężki na ten widelec ot problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witass Napisano 7 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2016 no wiec dlatego pytam btw manitou m30 to amortyzator gazowy, ja zastanawiam sie nad sprężynowo olejowym 150psi odpowiada 135kg, rower jest dla tej wagi przewidziany, dlatego taki właśnie kupiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziksoltys Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Witam ja jeździłem na raidonie ale na kołach 26'' pompowałem do 90(waga 125Kg) i było ok a obecnie jeżdżę na aionie na kołach 29'' pompuje do 100(waga 115Kg, większe ciśnienie bo ma większy skok) i też jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Musisz zmienić shim stack jak chcesz żeby blokada nie przepuszczała, on jest ustawiony na zawodników o trochę bardziej standardowej wadze, a najlepiej zrzucić trochę na wadze Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witass Napisano 8 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2016 a najlepiej zrzucić trochę na wadze Taki właśnie jest plan, dlatego kupiłem rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.