ACTIVIA Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Dostałem dziś katalog 2017. Zaskoczył mnie nowy wypasiony model amorka jest to amorek NCX E-45 2017; koło 700C; oś 15mm z rurami goleniowymi 34mm ze skokiem 60; 80 lub 100mm i pod tarcze max. 203mm Duroluxy - Już tylko dostępne pod koło 27,5" Aiony i Aurony będą już z błotniczkami w zestawie oraz będą miały te otwory ze śrubką gdzie można przez nie nasączać te filce Rury goleniowe w Auronach i Aionach będą 35mm pod koło 650B+ i one będą tak rozbudowane że tam wejdzie opona lużno 2.8 Aiony będą miały czarne lagi Zwykłe Aurony i Aiony czyli 27,5 oraz 29" to będzie tak jak do tej pory, jedynie Aiony będą z czarnymi lagami WEDŁUG KATALOGU NIE WIDZĘ ŻEBY BYŁ MODEL AURONA R2C2 KTÓRY BYŁ WCZEŚNIEJ ZAPOWIADANY, JEDYNIE TO RC2 PCS POD KOŁO 650B+ XCM będzie w dwóch wersjach 1. Koło 650B+ golenie 32mm, tuleje teflonowe; dysk, oś 15mm; sprężyna 2. koło 26; 27.5 i 29" to tak jak do tej pory; sprężyna NRX wersji E oraz S będzie z goleniami 32mm Raidony i Epixony na razie bez zmian póki nie będę miał ich w rękach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 jest to amorek NCX E-45 2017; koło 700C; oś 15mm z rurami goleniowymi 34mm ze skokiem 60; 80 lub 100mm i pod tarcze max. 203mm Amorek enduro do trekkinga/ crossa? a tak na serio to pewnie do e-bajków- wysyp tego ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Najwyższy model z piwotami - XCM... Na moje Manitou i Marzocchi muszę chuchać i dmuchać, by się trzymały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 No i fajnie, w końcu ktoś bez zasobniejszego portfela będzie mógł kupić amor, który przynajmniej w definicji zawiera wszystkie elementy które powinien zawierać ( czytaj tłumik) i nie będzie na plastikowych tulejach. + dla Suntour'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 8 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2016 No i fajnie, w końcu ktoś bez zasobniejszego portfela będzie mógł kupić amor, który przynajmniej w definicji zawiera wszystkie elementy które powinien zawierać ( czytaj tłumik) i nie będzie na plastikowych tulejach. + dla Suntour'a Tylko żeby był z piwotami to wtedy było by za......cie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 To może zapytam tutaj. Jaki model Suntour-a odpowiada pracą i wagą Rebie Solo Air ? Będę szukał czegoś taperowanego na sztywnych ośkach i rozważam też inne warianty poza RS-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 (edytowane) Taki, który ma dwie komory powietrzne i tłumik motion-controll z flood-gate, otwartą kąpiel olejową i do tego waży realnie 1650g (29" 100mm) Edytowane 8 Września 2016 przez vdcmike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 8 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2016 A jaki model suntoura ma dwie komory powietrzne i tłumik motion-controll z flood-gate i do tego waży realnie 1650g (29" 100mm)? Jest dużo plusów i minusów lecz każda firma się ceni. Znajdż mi Rebę z dwoma komorami powietrznymi i tłumikiem motion controll z fload-gate za 1200-1300zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Równie dobrze mógłbyś napisać za 100zł bo nigdzie (nie licząc dyskontów niemieckich i wściekłych zielonych kolorów). Swoją drogą wiesz już jak cenowo w przyszłym roku będzie się kształtował suntour? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Interesuje mnie amor na koło 27.5''. Nie znam się na modelach Suntour-a więc pytam który z nich jest porównywalny do wspomnianej Reby. Cena to inny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Nie biorąc pod uwagę pewnych niuansów dot. pracy to axon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 8 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Interesuje mnie amor na koło 27.5''. Nie znam się na modelach Suntour-a więc pytam który z nich jest porównywalny do wspomnianej Reby. Cena to inny temat. Nigdy nie zajmowałem się Rock Shox-em tylko Suntourem przez to nie umiem ci pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 (edytowane) skoro cena nie gra tutaj roli to polecam manitou- tłumik o wiele lepszy od Rock shox'a, jedynie praca nie każdemu pasuje bo jest bardzo liniowa Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty. Ps. więcej nie robię off tobą w tym temacie Edytowane 8 Września 2016 przez piciu256 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 To nie tak, że cena nie gra roli ;-) Chciałbym po prostu uniknąć sytuacji gdzie aby dorównać parametrami Rebie SA (którą użytkuję z powodzeniem od 4 lat) Suntour musi kosztować 2-2,5kpln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Czy modele starsze spadną z ceny? Wiem, że już są spore zniżki ale do zimy może jeszcze warto poczekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 8 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Już nie spadną z ceny To nie tak, że cena nie gra roli ;-) Chciałbym po prostu uniknąć sytuacji gdzie aby dorównać parametrami Rebie SA (którą użytkuję z powodzeniem od 4 lat) Suntour musi kosztować 2-2,5kpln. Każdy ma swoją opinie. Mam mnóstwo rowerzystów co zaś skarżą się na Rebę i jeżdzą na Suntourach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 (edytowane) Już nie spadną z ceny Nie wiem kto się spodziewał innej odpowiedzi od handlowca. Takie pytanie zadane w dowolnym sklepie nie miałoby powodzenia. Edytowane 8 Września 2016 przez c1ach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 9 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2016 Nie wiem kto się spodziewał innej odpowiedzi od handlowca. Takie pytanie zadane w dowolnym sklepie nie miałoby powodzenia. Ja tu mówię o swoich cenach a nie o cenach w innych sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klark Napisano 10 Września 2016 Udostępnij Napisano 10 Września 2016 Dostałem dziś katalog 2017. Zaskoczył mnie nowy wypasiony model amorka jest to amorek NCX E-45 2017; koło 700C; oś 15mm z rurami goleniowymi 34mm ze skokiem 60; 80 lub 100mm i pod tarcze max. 203mm Coś wiadomo o cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 11 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2016 na razie to nic o nim jeszcze nie wiem Jedynie to z katalogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Jest połowa listopada. Możesz coś powiedzieć o widelcach XCR 26"(rura sterowa,zwykła) ? Jest model na 2017 rok ? Cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 15 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Jest połowa listopada. Możesz coś powiedzieć o widelcach XCR 26"(rura sterowa,zwykła) ? Jest model na 2017 rok ? Cena ? Model 2017 będzie taki sam co 2016 - w XCR-ach zawsze będzie sterówka stalowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 16 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 (edytowane) w XCR-ach zawsze będzie sterówka stalowa Dzięki za odpowiedź. Chodziło i o sterówkę nie tapered. Edytowane 16 Listopada 2016 przez nemo2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 19 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Dzięki za odpowiedź. Chodziło i o sterówkę nie tapered. Tak prosta 1/1/8 stalowa. Tapered zawsze będą aluminiowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratpijak Napisano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 (edytowane) Witam Sontour to jednorazówka ,wydawało mi się że o amortyzator dbam,tzn regularne czyszczenie z zewnątrz goleni co jakiś czas troche oliwki pod uszczelki coby mialy lżej ,amorek w tym czasie zrobił jakieś 5kkm ,rower przechowywany w domu lub piwnicy,w deszczu nie jeżdże.. Ale do rzeczy po 2 latach postanowiłem go rozebrać i to co zobaczylem to obraz nędzy i rozpaczy ,zaraz pod uszczelkami golenie mają liczne wżery, nie wiem ile jest tam tego chromu ale to naprawde raczej w nanometrach,co ciekawe tam było raczej tłusto.Więc wystarczy chyba tydzień wody żeby tą słabizne przeżarło.Wżery są bardzo płytkie , rozszlifowałem spolerowałem wydaje się gladkie,amor nie ma luzów mam nadzieje ze jeszcze z rok pośmiga. Mialem w jakimś starym rowerze longway amortyzator ,,z dupy,, i tam rozebrałem po 6 latach i nie było żadnej rdzy ,a smarowałem go jak już w ogóle się zatarł i nie dzialał. Edytowane 4 Czerwca 2017 przez bratpijak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi