Skocz do zawartości

[piasta] NOVATEC 772 nowy uszkodzony bębenek?

michalANANAS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem koła na piastach 771/772 w domu od razu po odebraniu okazało się że nie da się poprawnie osadzić kasety tak żeby pracowała równo. Pobieżny ogląd sytuacji ukazał ża wkładka ABG jest osadzona zbyt płytko? i wystaje w stosunku do pozostałych wypustków kołnierza w wyniku czego kaseta ostro się kołysze. Na oko wygląda to jak by wystawała 0,5 mm więcej niż pozostałe. Trzeba chyba reklamować? Spotkał sie ktoś z czymś takim?post-181794-0-49231700-1473274240_thumb.png

Napisano

Zdarzają się takie dziwne sytuacje, ja składałem koło na piaście Shimano 525, bębenek w piaście wyciągniętej z pudełka miał taki luz że cała kaseta latała.

Napisano

reklamuj- jest zdecydowanie nie tak, chyba że da się to jakoś wcisnąć ;)

Nie znalazłem żadnego schematu montażowego do tej piasty. Strona novateca mimo iż bardzo nowoczesna uboga jak państwo polskie. Nie wiem czy ten wkład nie jest wklejany i może kurcze dojdzie. Zmontuję jeszcze kasetę docelowym momentem zobaczę jak to się zachowa ale ani chybi ten sam kurier dzisiaj przywiózł jutro powiezie z powrotem. 

Napisano

Phoe ma rację jest wklejona. Ale jak przykręciłem mocno to się nie przesunęła dopiero jak docisnąłem docelowym momentem weszła na miejsce i teraz kaseta chodzi równo. Ale sprawdzałem podczas dokręcania. Dopiero przy ostatnim docisnieciu weszła na miejsce.

tapniete z telefonu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...