kulten Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 (edytowane) Cześć,Posiadam aktualnie widelec Marzocchi 55 CR 2015, który jest ze mną od nowości ale, że z braku czasu nie jeżdżę zbyt często to długo myślałem, że musi się "dotrzeć".Problem tego widelca jest taki, że chodzi skokowo i się "wiesza".Jeśli upuszczę powietrza to staje się bardziej czuły i wydaje się, że zaczyna fajnie pracować ale do pierwszego lądowania z dropika, po którym niestety nie powraca do pozycji pierwotnej i potrafi się wtedy zawiesić w połowie skoku.Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenie z takim problemem? Może to kwestia jakiegoś odpowietrzenia? Czy trzeba to reklamować? Czy może ten wideł jest taki nędzny? Edytowane 7 Września 2016 przez kulten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rising Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Odpowiem dyplomatycznie - amortyzator masz nowy więc ma też gwarancję. Od razu na reklamację z nim bez zastanowienia - zawiesić w połowie skoku to może się rower z marketu, a nie markowy widelec świeżo po zakupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Wygląda jakby widelec był krzywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulten Napisano 8 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Fajnie by było gdyby ktoś zabrał głos to jest w posiadaniu takiego samego widelca. A do Gregorio pisałem to odpowiedź jaką otrzymałem to w stylu, że ten model tak ma. Więc nie dziwię się, że ten producent ma problemy finansowe z takim podejściem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Jeśli widelec zawiesza się w połowie rozprostu to znaczy że działają na niego inne siły niż te "wzdłużne". Może cały widelec jest krzywy albo popychacze w środku są krzywe. Miałem dwupolkowego Marcoka. Przy minimalnie nieosiowym skreceniu półek widelec prostowal się skokowo. Widelec może być tępy ("ten typ tak ma") ale nie powinien prostowac się do połowy. Wadliwe części, wadliwy montaż fabryczny to wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulten Napisano 8 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2016 To odsyłać w ciemno czy wpierw jakaś korespondencja? Nie chciałbym by mnie z punktu spławiono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Nie mam "Marcoka" ale odpowiedz sobie sam: amor blokuje się w połowie skoku czyli nie działa. Nie jest to też badziewie za 200 zł. Ja bym reklamował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Jeśli korzystanie z drugiej połowy skoku jest normalne to niech Ci to dokładnie wytłumaczą. Tak nie działa nawet najtańszy sort amortyzatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulten Napisano 8 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Najgorsze w tym wszystkim jest, że przesiadłem się z Leftiego i jesli ktoś stanie przed podobnym dylematem to stanowczo odradzam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Kupiłeś w detalu ten widelec od Gregorio? Masz potwierdzenie zakupu? Niech napiszą że skokowa praca widelca i brak jego całkowitego rozprostu jest normalnym zachowaniem tego modelu. Niech napiszą czym jest to spowodowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulten Napisano 8 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Kupiłem nówkę w activia sport na firmę. Upłynęło 1,5 roku ale tez nie wiem czy takie coś przejdzie gdy produkt ma powyżej roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrnobody Napisano 29 Września 2016 Udostępnij Napisano 29 Września 2016 z tego co pamiętam to gwarancję masz 2 lata ( marcok natomiast udzielał 3 letniej). Mam bombera 44 rlo i on nie zawiesza się. Ile ma przejechane ten amorek?moze potrzebuje przeglądu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulten Napisano 2 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Gdzieś wyczytałem, że spuszczenie powietrza do 0 usuwa zapowietrzenie się tłumika i tak też zrobiłem i jest znacząca poprawa. Choć po przesiadce z Leftiego nadal żałuję tego wyboru no ale póki co bardziej inwestuje w moją motoryzacyjną zabawkę i rower musi do wiosny poczekać na zakup innego widła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi