Whit Napisano 6 Września 2016 Napisano 6 Września 2016 Cześć Jestem na etapie szukania roweru właśnie znalazłem chyba ciekawą promocję otóż Trek X-Caliber 9 z 2016 roku (osprzętowo jak tu http://www.dobrerowery.pl/trek-x-caliber-9) w fioletowej wersji kolorystycznej. Atutem jest to, że rower jest w sklepie autoryzowanym gdzie mogę go odebrać osobiście. Jak myślicie opłaca się kupić ten konkretnie model za 3299zł czy lepiej jeszcze poczekać, kupić coś innego? Pozdrawiam
tobo Napisano 6 Września 2016 Napisano 6 Września 2016 Jak zamierzasz eksploatować ten rower? Brakuje mu rozwiązań obecnie coraz popularniejszych a w przyszłości raczej dominujących, rama nie jest też jak to się mówi "rozwojowa" - brak główki pod widelce ze stożkową rurą, brak możliwości montażu sztywnej osi. To wcale nie muszą być wady i tak skonfigurowany rower może w żaden sposób nie ograniczać, jedna te rzeczy warto mieć na uwadze. Hamulce też nie grzeszą jakością ani przewidywalnością co do przeżycia intensywniejszej eksploatacji.
Whit Napisano 7 Września 2016 Autor Napisano 7 Września 2016 @@tobo, Eksploatować do wszystkiego I to nieraz na wyjazd jakiś nieraz polatać po lesie, na jakieś single itd. Z przeważaniem na normalną jazdę ale chcę tylko MTB 29er niedawno nawet miałem Treka X-Caliber ale 7. Podoba mi się jego geometria ale szkoda, że nie ma taperowanej główki choć ja tego amora i tak pewnie nigdy nie zmienię a prędzej zmienię rower, a przesiadka z sprężynowego XC30 na recona silver powietrznego i tak będzie raczej kolosalna. Tak samo z sztywna osią baa musiałem googlować co to, nie jeżdżę na maratony, ważę 70kg więc chyba must have to dla mnie nie jest. Tylko z drugiej strony obie te rzeczy mogą być problemem z późniejszą odsprzedażą a konkretnie ze stratą więc może z drugiej strony może kupić coś innego a potem mniej stracić. Poprzedniego Treka nie miałem nawet pół roku ale z drugiej strony praktycznie nic na nim nie straciłem bo kupiłem go w dobrej cenie. Wcześniej miałem Shimano M355 jak te się mają do tych? Szczerze to siła hamowania mi w zupełności wystarczała a te z X-Caliber 9 są pewnie i tak dużo lepsze. Czy za te 3300zł jest coś lepszego do kupienia?
artifj1200 Napisano 7 Września 2016 Napisano 7 Września 2016 U mnie Trek 9 przegrał ze Scottem Scale 960. Za 7 stówek więcej mam model 2017 i jestem mega zadowolony z tego co ze mną robi w lesie :-D No i fajnie :-D
Root Admin Mieciu Napisano 7 Września 2016 Root Admin Napisano 7 Września 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.