Skocz do zawartości

[~1600] Rower 29 cali

Evanios

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej! Szukam jakiegoś roweru obowiązkowo na kołach 29'.. (specjalnie opycham swój 26 kands energy 1300, bo to tragedia jeździć na 26.. siadlem na kupla 29 i odrazu kop do tyłka i 10 km/h szybciej i mniej się męcze, a on ma jakiegoś kandsa na v-brake.... nie chce juz siadać na 26, bo to mordęga...) hamulce obojętnie jakie. Kolor żeby był matowy. Rama 18-19 (175 cm wzrostu). Coś polecicie na wyprawy 50km 3 razy w tygodniu? Cena +/- 1600zł. Rower górski standardowo.

Napisano

Dzięki majster ;) poczekam jeszcze na inne propozycje. :D rower kupuję dopiero na święta, więc promocję gwarantowane.

@edit

tak patrzę na tę monsterię i nwm czy 19 nie będzie za duża na mój wzrost.. za 1600zł jest w jednym sklepie to na swieta moze wyrwe go za 1500.

Napisano

Remiro wygląda jak Kands tylko ktoś naklejkę dał inną, ogólnie to w Chinach można już chyba prywatnie zamówić jakąś partię ram ze swoją nazwą/marką bo tych " producentów" jak grzybów po deszczu

To wszystko "Polskaie" ramy a jak z ich jakością? na razie nie słychać by ktoś narzekał na kandsy a to ten sam czort.

Napisano

Ja bym brał tego Unibika bo ma mechaniczne hamulce zamiast "hydrauliki". W tym przedziale cenowym to zaleta. Albo tego Krossa bo też ma mechaniczne.

Napisano

ja bym na twoim miejscu wymienił rzeczy w twoim 26, albo nawet kupił nowy rower na 26 bo jestem pewien że w twoim rowerze "ciężkość" jazdy wynika nie z rozmiaru koła tylko z tego że coś działa nie tak jak należy (na przykład piasty zajechane- ciężko się kręcą, hamulce mogą opierać etc.) pamiętaj że jeśli kupisz rower 29 za 1600 to bez serwisu długo on nie pojeździ "lekko" głównie chodzi tu o piasty.

Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...