pierotez Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Rowerek jak w tytule. Czy jest szansa budżetowo odchudzić Evo 27,5? Obręcze Neo Disc niecałe 0,5kg a więc nie ma już z czego schodzić. Budżetowy amortyzator powietrzny to nadal ok. 2kg! Jak z resztą osprzętu, może dać na tył full XP? Jak to widzicie. Czy jest sens zakup nowego w/w i go od razu rozbebeszać celem odchudzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Koła (w tym przejście na tubeless) i amortyzator dadzą największy ubytek masy za najmniejsze pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Epicon / Epixon ze 1,85kg szalu nie robi -0,8kg, hmm ale chociaż amortyzuje. Obręcze i tak w standardzie lekkie, gumy RR dobre, no nie wiem. Kiere dam szerszą. Chyba bez większej kasy się nie obejdzie jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Dętka potrafi ważyć 250g/szt. Opon faktycznie nie musisz ruszać. Koła podejrzewam, że ważą 2,2 - 2,3 komplet więc tutaj można zrobić 800-900g. Amortyzator już sobie sprawdziłeś. Myślę, że 1,8-2kg za 2kPLN dałoby się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Akurat na napędzie stosunkowo mało zrzucisz przy dość dużym koszcie. Na pierwszy ogień koła i amortyzator. Ile to znaczy dla ciebie nie dużym kosztem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Uuu, 4kz z upgrade za Evo to ja raczej nie dam. Bardziej już Peak 27.5 z dobrym amorem by pasował. Sie pomyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi