wojtasin Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Muszę zmienić/zredukować skok w amortyzatorze, wiem, że się da, bo informacje na ten temat pojawiają się tu i ówdzie, ale nie ma konkretnego opisu co i gdzie założyć. Konstrukcja wydawała mi się zbliżona do epicona z czarnymi lagami z lat 2007 i 2008 roku, ale to jednak nie to samo. Jeśli ktoś wie, jak to zrobić, to będę wdzięczny za podzielenie się wiedzą, szczególnie jeśli zostanie zilustrowana fotkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 (edytowane) Chcesz mniej skoku? Z którego roku ten MX? Mój 2007. Musisz dodać podkładki. Ja robiłem odwrotną operację, czyli zwiększałem, wyjmowałem podkładki. Nawet powinienem gdzieś je mieć. Na tym schemacie to będzie chyba tuleja nr 13: http://my-sport.spb.ru/manual_1/2005-mz-comp.pdf Nie powinno być ogromnych różnic w porównaniu do MX. Edytowane 7 Września 2016 przez c1ach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 8 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Nie tyle chcę, co muszę. Marzcok stał się zastępcą Darta w rowerze wakacyjnym, będzie dociążony bagażnikiem i sakwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Takie jak na foto, wysokość 20 mm, zmniejsza skok o tą samą wartość. Z tego co pamiętam, trzeba je włożyć w okolice sprężyn negatywnych, aby ograniczyć maksymalne "wyciągnięcie" tłumika. Jak się pobawisz rozłożonym amorkiem to zrozumiesz na logikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 8 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Mam już przyszykowane narzędzia i kawałek rurki, jutro spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 9 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2016 Uczynione. No prawie. Kot mi wylał olej, jutro muszę skombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi