blachaxxx Napisano 5 Września 2016 Napisano 5 Września 2016 Witam mam opony jak w temacie, z tego co sie orientuje jest to jakis stary model wycofany z produkcji Czy ktos z forum może korzystał lub korzysta z tych oponek?
zadra1965 Napisano 5 Września 2016 Napisano 5 Września 2016 Doskonała opona wyprawowa ,cięzka i nie do przebicia. Opory toczenia w normie. Używalem przez 3 lata na wyprawy z sakwami, teraz zamontowana w rowerze miejskim . Nigdy nie udało mi sie jej przebić.
blachaxxx Napisano 6 Września 2016 Autor Napisano 6 Września 2016 Wczesniej mialem racing ralph i jakies contimentale (racing king) zmienilem na marathony lecz na nich sie jakos dziwnie jezdzi sa mega twarde wszelkie nierownosci strasznie przechodza przez rower, Kupilem te xr gdyz w 60% jezdze po asfalcie reszta to lasy troche pola a one sadzac po budowie i opisach pasowaly idealnie do mojego stylu jazdy, tylko martwi mnie ta twardosc.
blachaxxx Napisano 6 Września 2016 Autor Napisano 6 Września 2016 rozmiar podobny 2.1 a tamte mialem 2.0 i 2.2 cisnienie zawsze daje podobnie byc moze w tych oponach trzeba na minimum.
CentrumRowerowe Napisano 8 Września 2016 Napisano 8 Września 2016 Marathony XR to był bardzo udany pancerny model. Po nich Schwalbe wprowadziło delikatniejsze Marathony Extreme, które parę lat temu zostały zastąpione Marathonami Mondial. I obecny Marathon Mondial Evo jest całkiem podobny do XR.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.