GZA20 Napisano 27 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2006 No wbrew pozorom pasek jest zdecydowanie droższy od szkiełka o ile to szkiełko nie jest z szafiru..tym bardziej jeśli jest zrobiony w miare z dobrych materiałów...no i trzeba pamiętać że jesli chce się kupić orginalny pasek do danego zegarka to zawsze spooro się wyda . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 27 Września 2006 Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Ja też nie znam zegarka, który by się nie rysował, albo nie brudził ( paski parciane ). Nawet mój Swatch za tyle forsy się rysuje. A te szkiełka wcale takie aż cudowne nie są ..... I tak jak czymś ostrzejszym dotkniesz - to potrafi nawet kawałek tego szkiełka odpaść, albo zrobi się wyrwa. Kiedyś wjeżdzałem na moim starym cudownym Romecie Kadecie M-780 do garażu ( klasyk - nie długo będe go restaurował ) i w pewnym momencie podjeżdzająć na podjeżdzie do tego garażu za szybko puściłem sprżegło i silnik zgasł. Byłem już za drzwiami i nawet dobrze się nie oglądnęłem - a sunąłem już do tyłu .... I tak niestety ręką otarłem o ścianę i porysowałem sobie mój komunijny Casio .... Zdarza się jednym słowem ..... Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 27 Września 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Ja na ręku od 2 lat noszę Casio DB-36 i spisuje się całkiem nieźle. Ostatnio jak mi się pasek przerwał to byłem zmuszony korzystać z zegarka w telefonie, strasznie niewygodne rozwiązanie za każdym razem przy sprawdzaniu godziny trzeba sięgać po telefon i wyjmować go z kieszeni. Raczej jestem zwolennikiem noszenia zegarka na ręku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatiS Napisano 28 Września 2006 Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Jak nie mam na ręku zegarka to jakoś dziwnie się czuję A mam ich kilka. Obecnie prawie non stop noszę tytanową Certinę DS (taka ładna mała damska z ciemnym cyferblatem). A w domku mam jeszcze jakiegos starego Roamera oraz 3 Casio Baby-G (jeden cały błękitny, drugi biało-zielony, trzeci czarny) oraz Casio G-Shock Save Whale & Dolphins Conference edition. Aha, jeszcze by się gdzieś w szufladzie znalazły jakieś stare Swatche (chyba 2 lub 3 miałam). Aaa... i jeszcze mam zegarek w pulsometrze Taką manię zegarkową mam chyba po ojcu, bo on to już chyba bije rekordy co do ilości zegarków i ciągle mu się jakieś nowe podobają ;P Pozdr Patrycja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YeLLow Napisano 28 Września 2006 Udostępnij Napisano 28 Września 2006 ...zaplaciłbyś jakieś 20 zł . Z czego cena szkiełka to 1,50 zł . No chyba że to szkiełko zbrojone to już 2 zł. Także warto wymienić. No chyba że to jest jakiś zegarek którego nie produkują to na zamówienie się robi..a wtedy się płaci słono...ewentulanie możesz kupić płyn do polerowania szkiełek. Kosztuje to 18 zł. Byłem u zegarmistrza i stwierdził, że nie da się w tym zegarku wymienić szkiełka. Powiedział, że trzeba by całą kopertę wymienić. Pozostaje mi jedynie kupić ten płyn do polerowania szkiełka, o którym pisałeś. Zresztą już trochę poczyściłem to szkiełko i część tej rysy okazało się farbą z futryny, z którą miałem kontakt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wesoly Napisano 29 Września 2006 Udostępnij Napisano 29 Września 2006 pasta do zebow na papier toaletowy i polerujesz po co placic za jakies plyny efetk ten sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YeLLow Napisano 29 Września 2006 Udostępnij Napisano 29 Września 2006 hehe podziałało i jak teraz ładnie miętą pachnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danzig1 Napisano 30 Września 2006 Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Mam zegarek Diesel'a, a choruje na jeden z modeli Tag Heuer'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 30 Września 2006 Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Zerwał mi się pasek w moim Timex'ie i muszę czekac 2 tygodnie ;/ SKANDAL ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selvan82 Napisano 1 Października 2006 Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Ja od 5 lat noszę wyłącznie mojego starego kochanego Citizena Fakt mam zegarek w komórce ale moim zdaniem zegarek to taki dodatek - gadget który pasuje facetowi. Szczerze mówiąc bez zegarka źle się czuję, to jakby taki dodatek bez którego nigdzie się nie ruszam i jakby uzupełnienie całego stroju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazior Napisano 1 Października 2006 Udostępnij Napisano 1 Października 2006 mimo ze mam dobry zegarek (fotki pare postow wyzej) to nadal lubie na nie popatrzec np. w sklepie czy w necie :> z tanszych bardzo przypadl mi do gustu Casio G-8000 fajny taki military style :twisted: a z drozszych to zegarki firmy Nixon (chyba nie dostepne w Polsce): http://www.nixonnow.com/mens-watches Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 1 Października 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Dokładnie taki zegareczek mam: http://ssl.allegro.pl/item128718256_casio_...lodziezowy.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 14 Października 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Pytanko mam do obeznanych w zegarkach. Otóż musiałem kupić pasek do swojego Casio. Zegramistrz miał jakiś pasek Casio za 20zł (stosunkowo tanio bo w oryginalnie pasek do mojego kosztuje 35zł), ale powiedział że on nie będzie pasował. Próbowałem się dowiedzieć dlaczego, ale pan nie był zbyt rozmowny i mruknął tylko coś o innym mocowaniu. Czym to się może różnić? W końcu kupiłem jakiś pasek za 4zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 14 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Z tym paskiem to bardzo mozliwe. Orginalne paski do okreslonych modeli zegarków różnią się końcówką paska jak i szerokoscią. Takze moze tamten by wszedł ale źle by to wyglądało. Ale tak czy siak nie opłaca się kupować orginalnego paska bo zapłaci się 4 razy tyle ile jest on naprawde wart. Warto kupić taki pasek materiałówy z rzepem http://allegro.pl/item134446534_pasek_do_z...mex_tanio_.html Albo branzolete która jest w zasadzie nie do zdarcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 14 Października 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Szerokość to oczywista sprawa, ale podejrzewam, że temu kolesiowi o coś innego chodziło, albo po prostu mi ściemniał. O materiałowym pasku myślałem, ale często moczę zegarek więc to odpada. Kupiłem zwykły gumowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DRIVEMAN Napisano 14 Października 2006 Udostępnij Napisano 14 Października 2006 RADO DIASTAR multi chronograf - noszę od kilku lat i nie zamienię na żaden inny... Pozdr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaznaulicach Napisano 17 Października 2006 Udostępnij Napisano 17 Października 2006 ja posiadam seiko automatic, nie wiem jaki model. znalazłem go i jestem bardzo zadowolony. polecam wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riker Napisano 19 Października 2006 Udostępnij Napisano 19 Października 2006 hm, zegarki to moja pasja....... ale nie będę sie wcinał w ta opowieść, bo to troszkę inny poziom. Zegarki będace w kręgu moich zainteresowań, to raczej tylko i wyłącznie szwajcaria (tzw. biała klasa) i niemcy ( Glasshutte, IWC ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel Napisano 20 Października 2006 Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Riker, jak masz takie zegarki jak rowery to faktycznie inny poziom a ja mam starego Timex'a ale nie wiem jaki model bo nie pisze. w każdym razie działa i jest dość pancerny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strider Napisano 5 Maja 2007 Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Ja mam g-shock/a już 3rok i świetnie się sprawdza. Raz go zostawiłem w deszczowy dzień na jakiś polach. Przypomniałem sobie wieczorem, że nie mam zegarka i na drugą dobę wróciłem po niego. Zegarek odpoczywał w błocie cały i zdrowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 5 Maja 2007 Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Ja od jakiegoś czasu mam nowy zegarek ale traktuje go raczej przejściowo. Aktualnie mam ważniejsze wydatki (rowerowe) a nie chcę rodziców naciągać skoro ten działa dobrze Casio AW-81 (mój ma szarą tarcze) mam do niego również brasoletę ale noszę na pasku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronin Napisano 5 Maja 2007 Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Timex Expedition E-Compass http://tinyurl.com/yjqlx5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 5 Maja 2007 Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Ja mam Casio Edifice EF-314D {dostałem za 280zł na 17 urodziny} podobał mi się też 312 lub 314 {nie pamiętam dokładnie} ale wyszło na 314 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cycek8 Napisano 6 Maja 2007 Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Ja mam zegarek Casio W-753 i jestem z niego jak najbardziej zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 6 Maja 2007 Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 SWATCH AUTOMATIC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.