Skocz do zawartości

[buty szosowe] Northwave Evolution Plus vs?

zibra

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem dziś w sklepie Bikershop przymierzyć co mają z oferty butów szosowych. Mają Northwave i Bontragera.

Ponieważ to pierwsze buty to myślałem o modelu Sonic za jakieś 300 zł +/-

Przymierzyłem jednak tytułowy model, któy był tam w przecenie za jakieś 700zł, a w sieci można znaleźć nawet taniej. Podeszwa karbonowa, zapinanie profesjonalne na 2 zakrętasy, ponoć sporo sztywniejsze. Oczywiście ja tego nie odczuję podczas chodzenia, ale buty były całkiem ok jeśli chodzi o wygodę.

Mierzyłem jeszcze Bontragera, nie pamiętam dokładnie modelu, ale również karbon i na 1 zaketas i stalową linkę. Były nawet wygodniejsze, ale cena jakaś masakryczna. Z minusów to ta metalowa linka, która wydaje mi się, że w użytkowaniu mogłaby uszkodzić ściśniętą skóręi lekko wrzynający się językgdy podciągnąłem stopę do góry.

Reasumując - zastanawiam się czy szarpnąć się na tytułowe Northwave czy też jest coś ciekawego w tym zakresie cenowym? Najlepiej w granicy 500zł. Mówię dokładnie o tym bucie:

http://www.bikershop.pl/Produkty/Buty-Northwave-Evolution-Plus/5975/185802

Już teraz nie jestem pewien czy to był model Evolution czy Extreme Tech - podobne.

Na allegro sa Giro SLX w bardzo fajnej cenie. Sprzedawca w porządku, buty z możliwością zwrotu. Porównałem wkładki w sportowym obuwiu i wyszło mi, że Giro będą pasować w numerze 47.

Udało się - buty pasują bardzo dobrze, coś ala Bontrager, którego mierzyłem. Jest zestaw wkładek do dopasowania podeszwy i fajna torba na buty. Jakby ktoś się wahał czy je kupić to myślę, że za tą cenę warto.

post-138961-0-43245800-1473436884_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...