zibra Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Byłem dziś w sklepie Bikershop przymierzyć co mają z oferty butów szosowych. Mają Northwave i Bontragera. Ponieważ to pierwsze buty to myślałem o modelu Sonic za jakieś 300 zł +/- Przymierzyłem jednak tytułowy model, któy był tam w przecenie za jakieś 700zł, a w sieci można znaleźć nawet taniej. Podeszwa karbonowa, zapinanie profesjonalne na 2 zakrętasy, ponoć sporo sztywniejsze. Oczywiście ja tego nie odczuję podczas chodzenia, ale buty były całkiem ok jeśli chodzi o wygodę. Mierzyłem jeszcze Bontragera, nie pamiętam dokładnie modelu, ale również karbon i na 1 zaketas i stalową linkę. Były nawet wygodniejsze, ale cena jakaś masakryczna. Z minusów to ta metalowa linka, która wydaje mi się, że w użytkowaniu mogłaby uszkodzić ściśniętą skóręi lekko wrzynający się językgdy podciągnąłem stopę do góry. Reasumując - zastanawiam się czy szarpnąć się na tytułowe Northwave czy też jest coś ciekawego w tym zakresie cenowym? Najlepiej w granicy 500zł. Mówię dokładnie o tym bucie: http://www.bikershop.pl/Produkty/Buty-Northwave-Evolution-Plus/5975/185802 Już teraz nie jestem pewien czy to był model Evolution czy Extreme Tech - podobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibra Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Wiecie gdzie przymierzyc buty Giro na Slasku? Skoro Northwave pasuje 45-45.5 to Giro chyba 46? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibra Napisano 9 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2016 Na allegro sa Giro SLX w bardzo fajnej cenie. Sprzedawca w porządku, buty z możliwością zwrotu. Porównałem wkładki w sportowym obuwiu i wyszło mi, że Giro będą pasować w numerze 47. Udało się - buty pasują bardzo dobrze, coś ala Bontrager, którego mierzyłem. Jest zestaw wkładek do dopasowania podeszwy i fajna torba na buty. Jakby ktoś się wahał czy je kupić to myślę, że za tą cenę warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.