ks6970 Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Witam, szukam mojego pierwszego MTB, wiem ze tematow jest duzo ale cięzko cos z nich wywniskowac moze tutaj coś się uda. Tak jak w temacie cena do 2,5tys. Myslalem o rockrider 560 z decathlonu, albo ewentualnie ten 580 Jezeli jest naprawde roznica w osprzecie. Problem ze zostaly tylko rozmiary 165-175 ;/ moj wzrost to 176 -wiec te rowery pewnie małe? myslalem tez o jakims rowerku z firmy kross ale duzo osob pisze ze kross slabo w tym przedziale cenowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Główna różnica to widelec powietrzny który można lepiej dostosować do wagi i kaseta 10 rzędowa , jednak napęd w modelu 560 mimo, że 3X9 jest na bardzo dobrym poziomie. Różnica ceny spora 2099/2799 ... nie jestem pewny, czy przy takiej różnicy opłaca się 580 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Rockrider 580 to bardzo dobrze złożony rowerek (napęd na Deore , powietrzny amortyzator , piasty z łożyskami maszynowymi) i jeśli możesz do niego dopłacić to warto . Rozmiar M (17") jest w sam raz na twój wzrost , kolejny L (19") byłby zdecydowanie za duży. Jeśli chciałbyś zmieścić się w budżecie dobrą propozycją byłby zeszłoroczny Unibike EVO http://www.bikko.pl/rower-gorski-unibike-evo-27-5-2015.html (napę 3x10 na Deore , korba Hollowtech na octalink , amor XCR) - tu również sugerowałbym 17". Dla pewności podaj jeszcze długość nóg (od ziemi do krocza). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ks6970 Napisano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Z wyglądu najbardziej podoba mi się 580, od krocza do ziemi 86cm musze sie zastanowic nad tym, tylko zeby nie bylo za pozno, w decathlonie jest przecena koncza im sie juz rowerki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymooteusz Napisano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Rockrider 580 pojawił się w promocji za 2499PLN. Z bonami z Allegro można zbić cenę o 200PLN do 2299PLN To chyba aktualnie najlepsza cena za taką kompilację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.