sz_on Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 hejmyślę nad rowerem Kross DUST 1.0link do strony producenta: http://www.kross.pl/pl/2016/trail/dust-1-0 otóż mogę go kupić taniej niż na stronie Krossa o jakieś 1000-1200zł taniej wtedy mieści się w założonym budżecie ~3000złrozmiar M (wzrost 172cm waga 76kg)z czasem wymieniłbym napęd na 2x10Moje pytanie czy to dobry wybór, jeśli chcę jeździć 4fun po leśnych ścieżkach (typu Las Wolski - Kraków) oraz brać udział w maratonach XC też 4fun nie na wynik Dzięki z góry za porady i jeśli macie coś do zaoferowania w tej cenie to śmiało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Wideł Recon + manetki Altus? Trochę dziwna konfiguracja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Sama idea tego typu roweru jak najbardziej może być ale akurat ten model to kiepski pomysł. Tym bardziej, że model wyżej katalogowo to "tylko" 500zł różnicy a jest sporo lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sz_on Napisano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Katalogowo 500złale dusta 1.0 mogę mieć za 3200 nie 4499 więc różnica jest większa.są jeszczedust 2.0 3900zł - OBECNIE NAJBLIZEJ JEST ten model bo cena do osprzętu jest lepsza niż dust 1.0dust 3.0 za 5500złsoil 1.0 za 5500złtylko czy soil 14,7kg z pełnym zawieszeniem to nie za ciężko na maratony?dla przykładu:dust 3.0 ma 12kg,dust 2.0 13,2kg,dust 1.0 13,6kg tylko wątpliwa jest sprawa z wyłożeniem 5500zł raczej do 4000zł ze wszystkim bo jeszcze kask, buty, pedały... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Podstawowy model Dusta jest złożony z "plastikowej kupy" zupełnie nie nadającej się do jego zastosowania nawet w LW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 tylko czy soil 14,7kg z pełnym zawieszeniem to nie za ciężko na maratony? dla przykładu: dust 3.0 ma 12kg, dust 2.0 13,2kg, dust 1.0 13,6kg Pewnie, że ciężko, w dodatku nie był skonstruowany do takiego użytku, ale jak ktoś jest masochistą, to czemu nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Spytaj o rabat na Dust 2.0 i tyle. Te podstawowe modele to tylko taki wabik na niezorientowanego klienta co chce "hardkorowy rower" a jeździ po parku. Soil nie jest rowerem do maratonów i tyle w temacie. Choć oczywiście jeżdżąc jak napisałeś "4fun", to możesz startować na czymkolwiek. Widziałem już na takich imprezach i ścieżkowce i enduraki i fatbajka na dodatek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sz_on Napisano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Dust 2.0 jest za 3900 z przesyłką a mogę go sprawdzić bo mam dystrybutora krossa pod blokiem także pewnie jutro jakaś jazda testowa i zobaczymy jak siądzie Jazda całkowicie 4fun, maratony też ale myśle że soil dla mnie będzie przerostem formy nad treścią Dust 2.0 starczy a może na przyszłe lato dojdzie jakiś myk-myk i mleko i będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.