bommmbel Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Hej:) Mam już dosyć błotników typu simpla hammer 2, przesuwających się na sztycy i pod amorem. Wreszcie dorosłem do pełnych błotników. Po zajechaniu swoich smart samów 1.60 chciałem wrzucić takie same, tylko o rozmiar większe (1.75), ale tu ponoć pojawia się problem żeby tylny pełny błotnik zainstalować. Rowerek to cross unibike viper gts 2016. Pozostane więc przy 1.60 i pytanie, które błotniki na taką szerokość gumy wziąć: sks longboard (45mm) czy sks bluemels (53mm)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 W swoim crossie do SS 1,6" miałem sks velo treking 47 i się sprawdzały. Do 1,75" velo cross 55. Same błotniki choć plastikowe to bardzo solidne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Brałbym szersze do 1.6 też ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bommmbel Napisano 4 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Czyli do 1.60 brać 47-53mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Brać 53 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Ja mam Routing 42. I opony 42 (realnie 38) wchodzą "na styk". Także dokupiłem Bluemels Primus i jest okej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Zefal ma fajne błotniki, model Paragon. Dostępne w wersji 40 i 53mm. Kupiłem niedawno na allegro, w promocji są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bommmbel Napisano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2016 A jest jakaś istotna różnica na korzyść lub nie między bluemels 'zwykłymi' a 'primus'? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Inny materiał ale przede wszystkim inny sposób mocowania. Według mnie solidniejszy jest ten ze zwykłych ale nie do każdej ramy pasuje (np. przód jak trzeba ominąć zacisk hamulca). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.