Skocz do zawartości

[ naped ] ogromny problem ! :(

Ogór

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam rame fulla i mam taki problem ze lancuch przy normalnym staniu roweru na kolach normalnie smiga do przodu oraz do tylu...

natomiast iedy na niego wsiade tak bajecznie nie jest... i zauwazylem ze przy uginaniu ramy lanuch ( szczegolnie na ciezszych przelozeniach ) poprostu robi sie wiotki ( czyt. luzny ) i spada mi miedzy rame a koło i przewaznie spada mi lanuch :/ moze mi ktos powiedziec co jest nie tak ? moze cos z kaseta albo cos ? bo zalozylem inne kolo ( 26" ) i wszystko bylo ok a na moim sie dzieja cyrki :)

PLZ HELP !! :(:D

Dokręć śrubkę prawdopodobnie "L" ale nie jestem co do tego pewny i powinno być dobrze.

Jeżeli spada pomiędzy ostatnim trybem kasety, a prawym ramieniem tylnego widelca to śruba H.

Podczas gdy łańcuch siedzi na ostatniej koronce kasety wyreguluj śrubą H tak, aby górne kółko przerzutki było tuż pod tą koronką.

jak pisza przedmowcy: pobaw sie marginesami.

jest jeszcze inna kwestia: w niektorych (a moze w wiekszosci) fullach odleglosc kasety od korby nie jest stala, wiec kiedy wsiadasz na rower, rama sie ugina i w tym momencie lancuch robi sie przydlugi. na twoim miejscu skrocilbym go o ogniwo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...