Ogór Napisano 16 Września 2006 Udostępnij Napisano 16 Września 2006 witam mam rame fulla i mam taki problem ze lancuch przy normalnym staniu roweru na kolach normalnie smiga do przodu oraz do tylu... natomiast iedy na niego wsiade tak bajecznie nie jest... i zauwazylem ze przy uginaniu ramy lanuch ( szczegolnie na ciezszych przelozeniach ) poprostu robi sie wiotki ( czyt. luzny ) i spada mi miedzy rame a koło i przewaznie spada mi lanuch :/ moze mi ktos powiedziec co jest nie tak ? moze cos z kaseta albo cos ? bo zalozylem inne kolo ( 26" ) i wszystko bylo ok a na moim sie dzieja cyrki PLZ HELP !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koco Napisano 16 Września 2006 Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Po pierwsze opis tematu jest chyba nie taki jak trzeba... przpyminij sobie zasade pisania tematow A tak naprawde sprawdzales naciag lancucha nie masz za krotkiego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 16 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2006 nie jest za krotki jest w sam raz a wracajac do lanucha to chyba za dlugi a nie za krotki :/ ?? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 17 Września 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Września 2006 A może po prostu przerzutka tylnia ma za duże wychylenie i dlatego ci spada. Dokręć śrubkę prawdopodobnie "L" ale nie jestem co do tego pewny i powinno być dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Dokręć śrubkę prawdopodobnie "L" ale nie jestem co do tego pewny i powinno być dobrze. Jeżeli spada pomiędzy ostatnim trybem kasety, a prawym ramieniem tylnego widelca to śruba H. Podczas gdy łańcuch siedzi na ostatniej koronce kasety wyreguluj śrubą H tak, aby górne kółko przerzutki było tuż pod tą koronką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 jak pisza przedmowcy: pobaw sie marginesami. jest jeszcze inna kwestia: w niektorych (a moze w wiekszosci) fullach odleglosc kasety od korby nie jest stala, wiec kiedy wsiadasz na rower, rama sie ugina i w tym momencie lancuch robi sie przydlugi. na twoim miejscu skrocilbym go o ogniwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.