Umpero Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Witam Od krótkiego czasu jestem posiadaczem roweru Kands Maestro z ramą 19" (181 cm wzrostu, 21" nie wchodzi w grę gdyż bym szorował jajkami). Mam już swoje dwie dłuższe wycieczki i wszystko ładnie, pięknie, ale... ale podczas jazdy chciałbym się wychylić lekko do przodu gdyż nie zachowuje naturalnej krzywizny w odcinku lędźwiowym i przy dłuższej jeździe trochę odczuwam plecy. Generalnie przydałoby się gdyby kierownica była kilka centymetrów dalej więc wpadłem na pomysł żeby zamontować chwyty z rogami dzięki którym będę mógł podczas jazdy wychylić się do przodu. Zatem prośba o porady w kwestii jakie chwyty z rogami zakupić tak aby pasowały do mojego roweru (osprzęt Alivio)? Myślałem o czymś w takim kształcie jak te w tym linku. Jednak cena trochę za wysoka jak dla mnie. Tak też się zastanawiam po co są takie "guzy/wypustki" na tych chwytach ? To poprawia komfort trzymania ? Na allegro widziałem podobne za 50 zł. Nadaje się to ? Edit ------------------------ Znalazłem same rogi... Np. takie: Link Czy do nich trzeba kupować chwyty ? Czy po prostu się je zakłada na chwyty, które są obecnie w rowerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Najprościej - przesuwasz to co masz na kierownicy o 2 cm ku środkowi i robisz miejsce na rogi ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Chwyty z roweru przesuwasz trochę do srodka ,tak żeby było miejsce na rogi(przykręcasz do kierownicy a nie do chwytów) Te kls powinny wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umpero Napisano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2016 To mam mały problem bo musiałbym wyciąć otwór w chwytach aby je przesunąć. Zaślepienie chwytów i same chwyty to jednolita guma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 No jak trzeba,to trzeba.Na chwyty nie założysz.Można dokupić korki do zaślepienia otworów w kierownicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.