zibra Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Cze. Czy ktoś używa tej opony? Co prawda obecnie niedostępna, ale w przecenie wydaje się dobrą opcją do szosy. Z tego co znalazłem w sieci to opinie są bardzo dobre: http://www.planetx.co.uk/i/q/TYVICG/vittoria-open-corsa-g-graphene-700c-tyre Interesuje mnie głównie rozmiar 25C Czym różni się Open od Rubino? http://allegro.pl/opona-vittoria-rubino-pro-g-700x25c-czarna-zwij-i6355976351.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dywyn Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Używałem Vittoria Open Corsa G+ od lipca do końca sierpnia. Opona świetnie wygląda i toczy się bardzo dobrze. Niestety zaliczyłem na niej więcej kapci niż na jakiejkolwiek innej oponie. Kapeć na Tatra Road Race, dwa razy na treningach i ponownie na wyścigu w Bytowie u Langa. Ponadto opona łapie bardzo łatwo "łapie" kamyczki i szkło. Jak dla mnie starsze Corsy były o wiele lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibra Napisano 3 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2016 W takim razie co się u Ciebie najlepiej jak dotąd sprawdziło? U mnie obecnie Continental Grand Sport Race, może je znasz i masz jakieś porównanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Nie ma sensu porownywac tak odmiennych opon. Conti 60tpi, vittoria 320tpi. Mam corsy g+ ale jak na razie smigam na szytkach, wiec z ocenami trzeba troche jeszcze poczekac Jaka opona, to zlezy od przeznaczenia i priorytetow. Odpowiadajac na pytanie z pierwszego postu, te opony roznia sie oplotem. W Corsie 320tpi, w Rubino 180tpi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Szytki czy opony - są bardzo delikatne. w maju zakładaliśmy tych Vittori kilkadziesiąt sztuk, kilkanaście od tego momentu już zostało wymienionych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibra Napisano 3 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Nie znam się na szosowych oponach więc nie wiem jaka będzie różnica porównując, powiedzmy Rubino do obecnych Conti. Skoro te G+ są tak delikatne to odpuszczę. Natomiast wpadłą mi w oko jeszcze taka Vittoria, która w testach wypadała bardzo dobrze. Cenowo również dużo bardziej przystępna. https://www.rosebikes.pl/article/vittoria-rubino-pro-iii-road-bike-tyre-foldable/aid:409635 Ważę ok. 85kg w ciuchach i chcę mieć rozeznanie dla opon 25C. Z tego co czytam to obecne, które używam też zbierają bardzo dobre opinie i są uważane za "niedoceniane". Chciałbym mieć jednak jakieś porównanie i drugi komplet. Głównie typowo asfaltowo i na suche warunki, chyba, że deszcze mnie gdzieś złapie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.