Raddoli Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 Witam,od kilku dni męczę się ze znalezieniem odpowiedniej przedniej opony. Zależy mi na:wytrzymałości, szybkiej jazdy w maratonach XC, idealnego tubless ready, trzymania na zakrętach i w miarę przewidywalnego zachowania w piachuJeździłem wcześniej na x kingach i zalewałem je mlekiem... niestety race sporty się rozszczelniły i rozwaliły... więc nie chce już continentala. Miałem też schwarble ale nowa opona miała już małe dziurki... dla tego tej marki też nie chceMyślałem nad maxxis ikon ale nie mogę ich znaleźć do kupienia w internecie, tylko druty lub zwykła zwijka...Dużo słyszałem o onza canis, czy ta co widnieje na aledrogo za 255 nadaje się do zalania i będzie wytrzymała?W grę wchodzi też waga, najlepiej okolice 600g
rithien Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 Dużo słyszałem o onza canis, czy ta co widnieje na aledrogo za 255 nadaje się do zalania i będzie wytrzymała? Od kwietnia śmigam na onza canis, (zalane mlekiem). Swietna oponka, dobrze radzi sobie na blotku i w zakretach. Bardzo przewidywalna. Jak bede musial kupic nastepną opone to na 99% będzie to onza.
MokryxD Napisano 4 Września 2016 Napisano 4 Września 2016 Do takich zastosowań dobre będzie Barzo od Vittorii, jeśli ma być pancernie to wersja TNT, ale zwykła już jest dość mocna i spokojnie daje się uszczelnić bez żadnych wycieków na bokach.
phoe Napisano 4 Września 2016 Napisano 4 Września 2016 Maxxis Arden Race EXO TR. Od Michelin'a Wild Race'R też może być dość solidny, obecnie mam na mleku Wild Grip'R zwijane za 70zł z Deca i naprawdę solidny kawał gumy już w porównaniu do szmat Schwalbe. Na Geax(teraz Vittoria) jak choćby Włoszczowska jeździła to też bez kapciów było, a przejście na Schwalbe już pokazało co te opony potrafią.
Raddoli Napisano 4 Września 2016 Autor Napisano 4 Września 2016 Nigdzie nie mogę znaleźć dobrego maxxisa który byłby dostępny od ręki Widziałem gdzieś opinie, że Vittoria robi coraz delikatniejsze te nowe opony, ale nie wiem ile w tym prawdy
Raddoli Napisano 5 Września 2016 Autor Napisano 5 Września 2016 Dziękuje za pomoc, opona zamówiona, zobaczymy jak się spisze
schwinn0 Napisano 1 Października 2016 Napisano 1 Października 2016 Dziękuje za pomoc, opona zamówiona, zobaczymy jak się spisze Jaka opone w koncu kupiles?
Raddoli Napisano 1 Października 2016 Autor Napisano 1 Października 2016 Onza canis, uszczelnianie super, nawet nie puszcza bombelkow mydla bez mleka. Jazda tez super, lecz czasami sie zastanawiam czy xking nie zachowalby sie gdzieś lepiej Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
schwinn0 Napisano 1 Października 2016 Napisano 1 Października 2016 Obecnie mam maxxis ikon 29 3C EXC i chodzi za mna wymiana rowniez na te same ale nigdzie ich mie mozna qpic (przynajmniej w PL) Zastanawiam sie jeszcze nad kompletem vittoria - barzo na przod oraz peyote na tyl. Vittoria Barzo TNT 29x2.25 660g Vittoria Peyote TNT 29x2.1 610g Co sadzicie o tym wyborze? Oczywiscie kpl zalany mlekiem. Sporo asfaltu jak to w stolicowie Na mazowieckie maratony i asfalty/szutry powinny sie nadac. Od czasu do czasu w gorzystych terenach tez raczej sobie poradza...
MokryxD Napisano 2 Października 2016 Napisano 2 Października 2016 Jak sporo asfaltu to odradzę taki zestaw. Peyote zniknie ci w oczach na tyle (mój dał radę jakiś 1000km, a większa część to nie był asfalt). Barzo na przodzie też szybko znika na asfalcie, szczególnie jak jest gorący.
schwinn0 Napisano 2 Października 2016 Napisano 2 Października 2016 Czyli pozostaje sprawdzony zestaw maxxisow... Coż pozostaje czekać na nową dostawę do PL dystrybutora lub zakup poza granicami
Alsew Napisano 2 Października 2016 Napisano 2 Października 2016 Onza canis, uszczelnianie super, nawet nie puszcza bombelkow mydla bez mleka. Jazda tez super, lecz czasami sie zastanawiam czy xking nie zachowalby sie gdzieś lepiej Co masz na myśli? Jakie mocne i słabe strony XKinga zauważyłeś w porównaniu do innych gum? Muszę właśnie wybrać między X-kingiem 2,2 a Barzo 2.1(może 2,25) na przód. Teren stosunkowo łatwy, 95 % lasu, warunki jesienno-zimowe.
woojj Napisano 2 Października 2016 Napisano 2 Października 2016 x-king i barzo to bliźniacze bieżniki .....mam i używam obie. Barzo 2,25 ma się szerokościowo tak samo jak conti 2,4 (na tej samej feldze) co do odczuć działanie na przodzie identiko.... ale waga barzo znacznie niższa ;-)) Trwałość na przodzie porównywalna. Za krótko conti siedzi w rowerze, aby coś konkretniej napisać.
Alsew Napisano 2 Października 2016 Napisano 2 Października 2016 Barzo 2,25 ma się szerokościowo tak samo jak conti 2,4 Czyli tak analogicznie Barzo 2,1 będzie taka sama jak XKing 2,2?? Mam dylemat czy brać Barzo 2,1 czy 2,25.., Teren po którym jażdże nie jest zbyt trudny ale zimą bywa różnie. Na tylnym kole Saguaro 2,2 zwijana.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.