pytkum Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Dzisiaj przez przypadek odkryłem, że kupiłem drugie zapięcie z tym samym kluczem, po prostu w ciemnej piwnicy pomieszałem klucze. Na zdjęciach plakietki z kodem klucza - niebieska pochodzi ze sztuki kupionej rok temu, czerwona z tegorocznej. Ma ktoś może namiary na polskiego dystrybutora OnGuarda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 no nieźle Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Klucze wcale nie są niepożalenie system to dopuszcza że klucze się powtarzają. Nie wpływa to jakoś znacząco na bezpieczeństwo Ta na marginesie to rozważ grę w totka... No chyba że właśnie wykorzystałeś swoje szczęście do "trafień" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Tak samo jest z kłódkami znanych producentów, że klucze też się powtarzają ale szansa, że akurat złodziej kupi i trafi są minimalne. Twój przypadek to niesamowita historia;) Teraz pozostaje Ci płakać, że nie nie trafiłeś Lotto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 @pytkum masz po prostu zamek w systemie pojedynczego klucza, normalnie za takie coś się dopłaca a ty masz w gratisie napisz do sklepu że jest taka sytuacja i ona cie martwi, wyślij zdjęcie pojedynczego klucza z kartą kodowa i spytaj się ich czy oni mogą sprawdzić czy się powtarza w innych u-lockach. a dystrybutorów spokojnie znajdziesz wpisując w google "onguard dystrybucja" a tytuł trochę wprowadza w bład Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sedymen Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Myśl pozytywnie. Zamiast wozić pęk kluczy Ty załatwiasz wszystko jednym. Za U-loka zapłaciłeś master-card, a to było pewnie w gratisie. Jak tu się nie cieszyć. A tak z innej beczki. Miałem kiedyś Fiata Uno, kolega też miał Fiata Uno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CentrumRowerowe Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Bardzo nietypowa sytuacja;) Wielu klientów by chciało mieć jeden klucz do paru kłódek i oferują za taką funkcjonalność sporą kasę. Myślę, że aukcja na znanym portalu mogłaby się ciekawie zakończyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Zasadnicze pytanie ile tych powtórzonych sztuk jest. Czy wyczerpują pulę kombinacji i potem od nowa jadą, czy np. klepią tysiącami ten sam. Druga kwestia to jaki mają system dystrybucji powtórzonych kombinacji, wszystko idzie do tego samego kartonu i sklepu, czy jednak dbają o odpowiednie rozproszenie. Ze śmiesznych rzeczy, to w pracy klucz od pokoju pasował do szafy pancernej ale odwrotnie już nie działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.