Skocz do zawartości

[zabezpieczenie] Uwaga na U-lock OnGuard Brute STD 8001, klucze pasują do wielu egzemplarzy!

pytkum

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj przez przypadek odkryłem, że kupiłem drugie zapięcie z tym samym kluczem, po prostu w ciemnej piwnicy pomieszałem klucze. Na zdjęciach plakietki z kodem klucza - niebieska pochodzi ze sztuki kupionej rok temu, czerwona z tegorocznej. Ma ktoś może namiary na polskiego dystrybutora OnGuarda?

sTelyeM.jpg

0U8y6Hf.jpg

Nie ma w tym nic nadzwyczajnego.

Klucze wcale nie są niepożalenie system to dopuszcza że klucze się powtarzają.

Nie wpływa to jakoś znacząco na bezpieczeństwo

Ta na marginesie to rozważ grę w totka...   No chyba że właśnie wykorzystałeś swoje szczęście do "trafień"

@pytkum

masz po prostu zamek w systemie pojedynczego klucza, normalnie za takie coś się dopłaca a ty masz w gratisie  :icon_cool:

napisz do sklepu że jest taka sytuacja i ona cie martwi, wyślij zdjęcie pojedynczego klucza  z kartą kodowa i spytaj się ich czy oni mogą sprawdzić czy się powtarza w innych u-lockach. a dystrybutorów spokojnie znajdziesz wpisując w google "onguard dystrybucja"

a tytuł trochę wprowadza w bład 

Zasadnicze pytanie ile tych powtórzonych sztuk jest. Czy wyczerpują pulę kombinacji i potem od nowa jadą, czy np. klepią tysiącami ten sam.

Druga kwestia to jaki mają system dystrybucji powtórzonych kombinacji, wszystko idzie do tego samego kartonu i sklepu, czy jednak dbają o odpowiednie rozproszenie.

Ze śmiesznych rzeczy, to w pracy klucz od pokoju pasował do szafy pancernej ale odwrotnie już nie działało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...