sli Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 M, więc 19 " i koniec tematu. ma www i w katalogu: B+ M=17=44 B12 M=17=44 B11 M=17=44 B10 M=17=44 B9 M=17=44 R10 M=17=44 R9 M=17=44 R8 M=17=44 R7 M=17=44 w katalogu B8 M=19=48 B7 M=19=48 na www B8 M=19=48 B7 M=17=48 Przy takim zestawieniu danych Twoja 100% pewność nieomylności pracownika Krossa jest dość niedojrzała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 7 Marca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 (edytowane) Przecież jest tu mowa o B8, więc co Ci się nie zgadza Dobra skoro próbujesz na siłę czepiać się szczegółów, to przyczepię się i ja : przepisujesz te tabelki, czy jak , bo w ostatnim przykładzie piszesz 17 " = 48 cm, a to nieprawda, co już Ci uświadamiał Arni, a może się po prostu pomyliłeś Panie nieomylny Edytowane 7 Marca 2017 przez KrissDeValnor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sli Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 piszesz 17 " = 48 cm, a to nieprawda, No brawo Watsonie, skoro wszystkie sportowe Krossy mają "M=17=44" nawet bliźniacze aluminiowe R7/R8 i "17 " = 48 cm, a to nieprawda" to może "B8 M=19=48" to też nieprawda. Jak tego też nie rozumiesz to się poddaję. :-) Jeszcze cytat z pod filmu na YT: "polphastg wsz hej, proponuje przymierzyc sie do ramy jezeli masz mozliwosc, mam 179cm i dokladnoe ten model w rozmiarze M i faktycznie jest na styk, wymienilem sztyce na taką z offsetem, siodlo na maksa do tyłu" i dla mnie idealna, ale na 183 chyba faktycznie lepsza L" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 7 Marca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 To nie ja nie rozumiem, tylko Ty Jak się opierasz na pojedyńczej opinii, to gratuluję. A w ogóle skończ już p ..., bo robi się z tego komedia w stylu " Kopernik też była kobietą " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Szczęśliwi ci co pierniczą te "Wasze" durne cyferki i mają możliwość przymierzyć się do roweru. Kross to jednak chyba nigdy nie wyjdzie na prostą. Jak nie pękały ramy to nie trzymali specyfikacji. Teraz niby namiszali z rozmiarami. Zgroza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD11 Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 (edytowane) @@KrissDeValnor, Koledze @@sli chodzi o to, że wszystko wskazuje na to, że również w B8 rozmiarówka wygląda tak:M = 17"L = 19" i na filmie jest rozmiar M = 17" (pisał o tym już wcześniej). Jak dla mnie to rzeczywiście ma rację, więc zwracam mu honor. Tak czy inaczej dla 100% pewności proponowałbym zawsze i wszędzie operować rozmiarem w calach, a przede wszystkim zakończyć wątek rozmiarówki Krossa w tym wątku. Napisałem do Krossa, żeby poprawili tabelki dla B7 i B8. Edytowane 7 Marca 2017 przez MD11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polphastg Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Najgorsze jest to,że to chyba jednak najlepsza marka pod względem osprzęt-cena,bo inne marki na podobnych grupach ten tysiąc czy dwa droższe ;/ No chyba,że źle szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 8 Marca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 @ MD11 Ja niestety nie zwracam koledze honoru, bo ewidentnie M = 19 " w tym przypadku - będą w sklepach, to pójdziecie i się przekonacie, chociaż nie, bo masówka to niższe modele, a ten będzie w większości sklepów dostępny na zamówienie. Tu podobno jest dostępny właśnie rozmiar M i mimo niezgodności literowych oznaczeń w opisie i danych technicznych, to przecież sklep nie wysyłałby rozmiarów od czapy, bo za dużo byłoby zwrotów, no może przesadzam, bo przeciętny Kowalski ma jednak częściej za duży rower i nie grymasi : https://www.goride.pl/mtb-29/kross-level-b8-2017?gclid=Cj0KEQiA9P7FBRCtoO33_LGUtPQBEiQAU_tBgMc_4iq40qQYGIKU1Ro-bOJ_5K1YxO6PTJ4eRtZ2VpkaAk9H8P8HAQ @ polphastg Większość będzie droższa, jednak za 4 k można mieć np. : http://ambike.pl/rower-mtb-27-5-romet-mustang-trail-r17.html Co prawda 120 mm Gold, ale sztywne osie i prawie pełny SLX ( oprócz piast ), więc cena bardzo dobra. Porównaj sobie wyższe modele obu producentów i sam oceń kto daje więcej za mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkomarnicki82 Napisano 8 Marca 2017 Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Byłem w sklepie i oglądałem B8 w rozmiarze M. I mogę potwierdzić że w B8 2017 rozmiar M = 17 cali = 44cm na 100% i koniec dyskusji;) Sam mam 174cm wzrostu i rama jest w sam raz, w kroku może chciałbym mieć więcej luzu ale jest z 2-3cm zapasu. Ogólnie rower robi dobre wrażenie ale wkurzają oszczędności typu brak manetki amortyzatora, niski model hamulców, opony schwalbe najniższej serii active line, siodło też nie najwyższych lotów. Mi trochę brakuje też wewnętrznego prowadzenia przewodów i mocowania direct mount pod ewentualną przednią przerzutkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD11 Napisano 8 Marca 2017 Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Akurat siodełek to jak dla mnie mogliby w ogóle nie montować, podobnie jak niektórzy producenci sprzedają rowery bez pedałów. Każdy ma inny tyłek i siodełko trzeba dobrać indywidualnie. Z reguły fabrycznie montowane są siodełka o szerokości ok. 135 mm, które dla mnie są za wąskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.wa Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Byłem w sklepie i oglądałem B8 w rozmiarze M. I mogę potwierdzić że w B8 2017 rozmiar M = 17 cali = 44cm na 100% i koniec dyskusji;) Sam mam 174cm wzrostu i rama jest w sam raz, w kroku może chciałbym mieć więcej luzu ale jest z 2-3cm zapasu. Ogólnie rower robi dobre wrażenie ale wkurzają oszczędności typu brak manetki amortyzatora, niski model hamulców, opony schwalbe najniższej serii active line, siodło też nie najwyższych lotów. Mi trochę brakuje też wewnętrznego prowadzenia przewodów i mocowania direct mount pod ewentualną przednią przerzutkę. Podejrzewam że jakby dodać do tego roweru manetkę+lepsze hamulce to cena nie wynosiłaby 4999 tylko 5499 albo i jeszcze więcej. Zrobiłaby się przepaść cenowa między B7 a B8. Mnie osobiście brak manetki od widła cieszy - manetki są awaryjne, drogie i działają zero-jedynkowo. W mojej opinii przydają się od "ostrego xc", do zastosowań typu maratony (w szczególności te w górach) są mało przydatne. Siodło to sprawa indywidualna i tak jak MD11 mówi - dupę każdy ma swoją. A opony i tak się zużyją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polphastg Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Zazdro,że u was są już te rowery bo w Toruniu cisza i cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sli Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 (edytowane) Zazdro,że u was są już te rowery bo w Toruniu cisza i cisza... Pozycję na rowerze możesz spokojnie sprawdzić na B7/B8 z 2016. Jak się jeździ na rowerze też, bo różnicy w rozstawie kół i wysokości suportu, podczas jazdy próbnej wokół sklepu raczej nie poczujesz. Edytowane 9 Marca 2017 przez sli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polphastg Napisano 10 Marca 2017 Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 A w przypadku B7 2017 też takie "problemy" będą jak z B8? Chodzi o rozmiar i długośćhttp://www.kross.pl/pl/2017/mtb-xc/level-b7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkomarnicki82 Napisano 10 Marca 2017 Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 B7 i B8 mają identyczne ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polphastg Napisano 10 Marca 2017 Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 ale B7 ma dłuższy mostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 10 Marca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 mocowania direct mount pod ewentualną przednią przerzutkę. O to dziwne, bo w B8 Rio były do ramy dospawane uchwyty pod direct mount. Wydaje mi się, że za daleko się posunęli z myślą o napędzie jednorzędowym. Niby tragedii nie ma, bo zawsze można zamontować przerzutkę z obejmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkomarnicki82 Napisano 10 Marca 2017 Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Tak ale nie ma też prowadzenia pancerza do przedniej przerzutki czyli trzeba będzie dokładać prowadnice. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 10 Marca 2017 Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 I to już jest kicha, bo wystarczyło zrobić wewnętrzne prowadzenie linek i tylko zaślepić otwory. Takie postępowanie wyraźnie pokazuje trendy, mamy kupować całość, gotowe systemy, a nie kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkomarnicki82 Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Czy ktoś już jeździł na nowym B8? Jeśli tak to proszę o opisanie wrażeń. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polphastg Napisano 16 Marca 2017 Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Kross Level B8 zakupiony,rozmiar L na 183cm i nikt już nie powie że za duży bo jest w sam raz,zaisty sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hi_all Napisano 17 Marca 2017 Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 I tak mnie to nie przekonuje ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polphastg Napisano 17 Marca 2017 Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Nie musi,przy 183cm i L czyli 19' i tak dotykam lekko kroczem o ramę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszko82 Napisano 17 Marca 2017 Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Ja kupiłem M-17, mam 174 i mam luzu w kroczu może 2cm. Ale ogólnie rozmiar jest dla mnie idealny(tzn na razie na sucho bo nie zdążyłem się przejechać). Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 17 Marca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 @ polphastg Gratulacje, ale kupiłeś za duży rozmiar skoro czujesz ramę w kroku Jeszcze żeby to był cross lub treking, ale to jest MTB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi