Skocz do zawartości

Problem z przednią przerzutką

Mariusz__38

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich serdecznie wszystkich to mój pierwszy post. Mam problem z przednią przerzutką w rowerze Romet Fusion 505, przerzutką ma oznaczenie FD-TZ20. Rower jest z odzysku chce go doprowadzić do stanu używalności. Problem polega na tym że jeżeli ustawię przerzutką tak żeby nie tarła przy najmniejszej zębatce o dolną część wózka to nie można wrzucić największej zębatki bo wózek zahacza. A jeżeli podniosę ją na obejmie to na najmniejszej zębatce trze o dolną część wózka. Nie wiem czy to jest fabryczna przerzutką czy ktoś kombinował czy kiedykolwiek to chodziło. Kupiłem nową przerzutkę ale okazało że się nie bo mocowanie musi być na górze. Proszę o pomoc.

Napisano

Korba Cyclone 42-34-24T. Powiem nie skromnie, że umiem prawidłowo ustawić przerzutki właściwie przy rowerach wszystko robię sam. Myślę że poprzedni właściciel wrzucił tą przerzutką tak na sztukę może od zupełnie innego roweru. Może ktoś podpowie jaką przerzutką ewentualnie zakupić żeby działała.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...