Smialek81 Napisano 31 Sierpnia 2016 Napisano 31 Sierpnia 2016 Witam serdecznie, Stoję właśnie przed wyborem sztycy regulowanej do mojego przecinaka. W poprzednim rowerku używałem sztycy Specialized command post i nie miałem z nią żadnych problemów. Niestety w tej chwili nie stać mnie na tak drogą zabawkę. Ze względu na dość mocno ograniczony budżet ok 600zł i wymaganie co najmniej 120mm zakresu moją uwagę przyciągnęła sztyca Spinner dsp-rl. Za niecałe 600zł oferuje 120mm skoku oraz manetkę do regulacji z kierownicy. Czy ktoś z użytkowników miał może do czynienia z tą sztycą i czy jest ona wogóle warta zachodu? Z góry dzięki za pomoc i opinie
marcin_ostrów Napisano 31 Sierpnia 2016 Napisano 31 Sierpnia 2016 Ze swojej strony zasugerowałbym spojrzenie w stronę Giant Contact Switch
Smialek81 Napisano 31 Sierpnia 2016 Autor Napisano 31 Sierpnia 2016 Również słyszałem wiele dobrego o sztycy Gianta, niestety ogranicza mnie średnica ponieważ do mojego Horneta potrzebuję sztycy 31,6 a niestety Giant nie ma takiej w swojej ofercie. Poza tym większość mykmyków w podanym przeze mnie przedziale cenowym ma niestety tylk 100mm skoku a to teoche za mało.
Mod Team mrmorty Napisano 31 Sierpnia 2016 Mod Team Napisano 31 Sierpnia 2016 Nie chcę by moje słowa zostały uznane jako hejt wobec spinnera - po prostu taka jest prawda. Serwisowałem kilka amortyzatorów tej firmy i nieważne czy był to super lekki Aeris czy Cargo 178 czy też powietrzna i bogatsza wersja Cargo ze skokiem 160 mm, po prostu każdy z nich był tak wykonany iż wydawał się produktem jednorazowym. Ciężko mi to opisać, ale jakość gdy ma się doświadczenie, po prostu się czuje, a tam czy to korki czy to śruby łączące golenie czy nawet elementy tłoków wykonane były z tzw "gównolitu". Korki które traciły gwint po kilkukrotnym wkręceniu/wykręceniu. Śruby które ukręcały się przy dokręcaniu momentem 3 Nm, czy wreszcie plastiki które po dwóch latach kruszyły się w ręku. Ostatnio był u mnie klient w serwisie i chciał zrobić serwis Aerisa ze zmianą uszczelnień. Pisałem do dystrybutora kilka razy na maila, na fejsa, dzwoniłem ale i tak nie dostałem odpowiedzi czy uszczelki są dostępne za ile itd. W końcu klient kupił sobie Marvela a ja obiecałem sobie że nawet nie spojrzę w stronę tego chińskiego niby amortyzatora.
marcin_ostrów Napisano 31 Sierpnia 2016 Napisano 31 Sierpnia 2016 Jak 31,6 potrzebne , to albo puszka po piwie albo chyba Activia miał w ofercie redukcje z 31,6 na 30,9 Druga sprawa że w budżecie około 600 dostaniesz LEVa albe Reverba w używce
Haitz Napisano 31 Sierpnia 2016 Napisano 31 Sierpnia 2016 Jak masz jakiś sklep rowerowy obok to sie po prostu spytaj o redukcje z 31,6 na 30,9, ja dałem za 31,6-->27,2 10zł
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.