ralfbutton Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Mój rower ma kilka mcy. Składany własnoręcznie. Łańcuch XT, kaseta SLX, korba SLX - kupione nowe. Przebieg kilkaset km. Bez tyrania. Koło tylne P-XC2 używka Objaw - uczucie utraty płynnego obrotu w układzie napędowym. Nie wiem jak to dokładnie opisać, ale uczucie jest takie jakby w jakimś łożysku była uszkodzona kulka. Niezależne od biegu. Jeżeli w trakcie jazdy poczuję to w napędzie i cofnę pedały to jest powtarzalne przy każdym przesunięciu pedałów - tzn, powtarza się w tym samym miejscu obrotowym. Nie słychać tego uskoku/przeskoku. Łańcuch jest czysty. Regularnie szejkowany i smarowany. Jedyne co mi się wydaje podejrzane to tylna piasta ponieważ koło jest używane. Nie mam pojęcia na temat serwisu i sprawdzania piasty dlatego proszę Was o radę co robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 31 Sierpnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.