HoXen Napisano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 Po odkręceniu tarczy na centerlock zobaczyłem, że gwint w pieście jest strasznie zniszczony. Po próbie przykręcenia tarczy nie chce się dokręcić. Czy jest jakiś sposób na naprawę gwintu lub przymocowanie tarczy żeby się dobrze trzymała? Słyszałem propozycję polania nakrętki kropelką, lecz nie wiem czy jest to dobry pomysł... Jeśli mieliście coś podobnego lub wiecie jak rozwiązać problem będę wdzięczny ! Mam nadzieje, że nie trzeba wymieniać całej piasty i jest jakiś ekonomiczny sposób na tę usterkę :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 Jeśli gwint jest uszkodzony...piasta do wymiany. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo nie ma co oszczędzać. Jakieś zdjęcia zapodaj, będzie łatwiej ocenić stan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 Kropelką? Matko boska... Wymień piastę jeżeli gwint jest zniszczony, nie wiem czy chciałbyś żeby Ci wyleciała tarcza w trakcie jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 klejenie kropelką jest tak samo dobre jako montaż hampli VB do obręczy przeznaczonej tylko do tarcz, widziałem taki motyw i żałuję że nie miałem telefonu pod ręką bo było na co popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 30 Sierpnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 Mam nadzieje, że nie trzeba wymieniać całej piasty i jest jakiś ekonomiczny sposób na tę usterkę :| Ekonomiczny sposób to zakup taniej piasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HoXen Napisano 30 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 https://megawrzuta.pl/download/284eac0734f85da236d733037aab3739.html https://megawrzuta.pl/download/0d01b4665481523475941b21de7ed174.html Dorzucam zdjęcie i filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi