RainbowHunterPL Napisano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam mianowicie zmieniłem kilka dni temu tylny hamulec na Deore Br-m615 i występuje jeden problem zacisk podczas naciskania klamki hamulca lekko wygina tarcze hamulcową i wyraźnie widać że jeden z tłoczków pracuje zauważalnie mniej od drugiego co zrobić? Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Edytowane 28 Sierpnia 2016 przez RainbowHunterPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Spróbuj "zresetować" tłoczki, czyli wepchnąć obydwa równo. Jak nie pomoże to chyba padłeś kolejną ofiarą Shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Sierpnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Jeżeli hamulec jest nowy - oddać do sklepu lub żądać naprawy/wymiany na wolny od owej wady. Jak kupiłeś używany, no to musisz przeprowadzić serwis zacisku i to nie wiadomo że na 100% się uda. W tym celu należy wypompować klamką oba tłoki możliwie najwięcej jak to możliwe. rozkręć zacisk na 2 części, wyjąć tłoki. Tłoki ładnie wyczyścić, mają być gładkie i błyszczące, a uszczelki nasmarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 28 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Hamulce są nowe kupowane w bikestacji po zresetowaniu tłoczków jest wyraźna poprawa w działaniu ale dalej nie jest ideał :/ czy krzywa tarcza może mieć wpływ na to że nie da się idealnie ustawić zacisku? Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Ja i kumpel mamy te hamulce, wszystkie 4 zaciski tak pracują! Ten typ tak ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 28 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Dzięki za informacje :/ to sprzedaje ten syf i kupie coś lepszego byle nie od sh*tmano Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 (edytowane) Problem jest że jak masz manetki z mocowaniem do hamulca(i-spec) to musisz kupić nowe manetki lub inne hamulce Shi(t)mano, ja kupiłem własnie XT M785, za parę dni będę miał i mam nadzieje że się przestane już wku... XT własnie model M785 nie dość że ma w miarę już dobre opinie, to można je teraz dostać za 500zł, za 600zł do złapania na metalicznych klockach z radiatorami, M615 kosztujące 400zł przy cenie M785 to jest śmiech na sali. Edytowane 28 Sierpnia 2016 przez phoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 28 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Ja mam normalne mocowanie manetek na szczęście Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CentrumRowerowe Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 NIe ma się co zrażać do Shimano, lepiej wyhaczyć model XT 785. Te zestawy są sprawdzone, bardzo dobre i jako, że pojawił się następca można trafić komplet za około 500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) Tyle że w moim wypadku najtańsze hydrauliki pracowały lepiej niż te deore... Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka tak wyglądają tłoczki po kilku krotnym wciśnięciu klamki bez klocków odsyłać na gwarancje? Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Gdy przytrzymam jeden tłoczek to wtedy ten wadliwy wysuwa się bez problemu Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez RainbowHunterPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Ja bym się nie zastanawiał i odsyłał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Jako gwarancja czy niezgodność towaru z umową? Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Raczej jako reklamacja - sprzęt jest wadliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 To wypełniam formularz i pora odesłać ten syf shimano Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) Zwróć im je po prostu, masz zgodnie z ustawa 2 tyg, tylko nie wiem jak się ma to z np skróceniem przewodów itp, bo z tym może być problem. Szkoda zdrowia, nerwów i czasu na te hamulce, miałem wcześniej 395 w poprzednim rowerze i też mam wrażenie że M615 są sporo bardziej problematyczne, może klamka lepsza i tyle, siła hamowania bardzo porównywalna.Jak na 4 zaciski M615 w 2 różnych rowerach każdy ciała ujowo, to mam wrażenie że jednak one tak mają, tylko po prostu jeden działa mniej ujowo, drugi bardziej + jest naprawdę sporo opinii negatywnych na ich temat. Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez phoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jock3r Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Kurcze a miałem zamiar takie kupić.. To już sam nie wiem co w tych pieniądzach brać.. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) Za 100zł więcej masz XT BR-M785, na allegro co jakiś czas się pojawiają i dość szybko schodzą. Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez phoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jock3r Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 I to widzę będzie najlepsza opcja. Mam teraz m446 i średnio jestem z nich zadowolony.. A w dodatku wczoraj coś się przedni skopal i jeden tloczek nie wraca.. Mam nadzieję, że to kwestia odpowietrzenia bo heble maja raptem 1600km. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) 446 to chyba to samo co 447, a one też zbierają takie opinie że hej, chyba z tanich Shimano tylko 395/396 da się używać, potem SLX i w górę, a że teraz XT 785 w cenie SLX 675, to trzeba wg mnie korzystać. Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez phoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Każdemu będe odradzał ten syf od sh*tmano bo są gorsze niż altusy BR-355M Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 To sobie kup cokolwiek innego i absolutnie nie od Shimano a nie powtarzaj to samo po raz trzeci. Założyłeś temat tylko w celu zawracania dupska na temat 615?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Zamiast hejtować i ekscytować się jak te heble źle działają proponuję zakasać rękawy i zrobić im dobrze (znaczy heblom)... i sobie również: http://www.pinkbike.com/news/tech-spotlight-brake-caliper-piston-service-assessment-2014.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Panowie wyżej mają ból dupy ja wyraziłem tylko swoja opinie nie po to kupuje nowe hamulce rozbierać cały hamulec... Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Jak wspomniałem kup sobie z innych firm ze średniej półki to na pewno nie będziesz miał takich problemów. Wystarczy raz napisać, że coś jest złe a nie wyskakiwać z takimi tekstami bo to zalatuje dziecinadą. Część tutaj zwyczajnie nie zasługuje na to by mieć hydraulikę. Powinniście dalej siedzieć w epoce V-ek. A co do bólu dupska to trzeba było nie być "żydem" i szarpnąć się na SLX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie no bez przesady, ale nawet jak kupie hamulec za 100zł hydrauliczny, to mam prawo oczekiwać że będzie on sprawny! 2 kupione hamulce i oba spie~ od nowości? To jest totalny brak szacunku do klienta i 0 kontroli jakości. Mam się ku~ zabić bo nie było mnie stać na XT/XTR? NO LITOŚCI!!!! Jaki ma tutaj sens bronienie Shimano i pisanie "trzeba było nie być "żydem" i szarpnąć się na SLX. "? - To dopiero jest dziecinada. A z Reklamowaniem to wszyscy wiemy jak jest, mając hample na rowerze jesteśmy bez roweru 2-3 tyg, mając kupione hample osobno, gdy jeszcze mamy stare to jeszcze ujdzie. Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez phoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi