Umpero Napisano 27 Sierpnia 2016 Napisano 27 Sierpnia 2016 Witam Po długich przemyśleniach zakupiłem rower Kands Maestro. Czytałem, że rowery tej marki mają serwisy w całej Polsce. Jak znaleźć serwis ? Czy to jest dystrybutor rowerów tej marki wymieniony na stronie Kands? Jeśli tak to w sytuacji gdy kupiłem rower przez internet to gdy coś się zdarzy to mogę rower na gwarancję oddać do najbliższego dystrybutora i on powinien mi go przyjąć ? O czym powinienem pamiętać podczas eksploatacji roweru ? Czy po przejechaniu iluś tam kilometrów powinienem udać się z nim na jakiś serwis celem regulacji ? Jak wygląda taki przegląd?
Rocky98 Napisano 27 Sierpnia 2016 Napisano 27 Sierpnia 2016 http://www.forumrowerowe.org/topic/120014-serwis-gwarancja-gdzie-reklamowac-rowery-kands/ http://www.forumrowerowe.org/topic/95987-rower-przeglad-gwarancyjny/
Umpero Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Napisano 27 Sierpnia 2016 To skąd ta wszechobecna opinia, że Kands ma w Polsce całą masę serwisów ? Czy ktoś może to sprostować ?
Baza Napisano 27 Sierpnia 2016 Napisano 27 Sierpnia 2016 Odpisałem ci już w innym temacie gdzie pytałeś o to samo. Po to kupuje się stacjonarnie żeby w razie czego mieć u tego samego sprzedawcy serwis i ewentualną wymianę gwarancyjną. Nie bój się bo za regulację w lokalnym serwisie zapłacisz sporo mniej niż za wysyłkę. A w przypadku jakiejś poważnej awarii wyślesz po prostu do producenta.
Umpero Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Napisano 27 Sierpnia 2016 Chodzi o to, że już któryś raz przewija mi się przed oczami info, że Kands ma sieć rowerów, ale co do czego to nik nie wie nic konkretnego.
Charvel Napisano 27 Sierpnia 2016 Napisano 27 Sierpnia 2016 Na stronie transroweru jest mapa polski z ich dystrybutorami - to powinno Ci dać rozeznanie co do tej wielkiej sieci serwisowej ;-)
Umpero Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Napisano 27 Sierpnia 2016 @Charvel Listę dystrybutorów odnalazłem i się z nią zapoznałem. Jednak dalej pozostaje kwestia tego czy przyjmą mi na przegląd lub naprawę gwarancyjną rower w punkcie/sklepie dystrybutora u którego nie kupowałem roweru ?
tobo Napisano 27 Sierpnia 2016 Napisano 27 Sierpnia 2016 Powinni. Ewentualne koszty napraw przeglądów w ramach gwarancji sklep powinien rozliczyć z dystrybutorem/producentem. Jeśli sklep który współpracuje z producentem odmówi Ci pomocy to skontaktuj się z producentem i przedstaw problem, poproś go o kontakt ze sklepem. Jeśli zadowalającej reakcji nie będzie pozostanie Ci droga prawna.
Umpero Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Napisano 27 Sierpnia 2016 Napisałem do producenta. Jak tylko będę posiadał potwierdzone info to zamieszczę w tym wątku.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.