tomasz.janas.3 Napisano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Witam od 2 mc jeżdżę na nowym rowerku jakim jest Winora Yacuma 2016 Mam w nim hamulce tektro i niestety nie jestem z nich zadowolony czemu? Przedni hamulec piszczy przy hamowaniu ze wstyd go uzywac podobno to bolaczka tego modelu tak mi powiedzieli goscie z serwisu dlatego chcialbym je wymienic budżet jaki mam to 600zl możecie mi cos doradzic dac jakies propozycje?? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Zmień klocki zamiast zmieniać hamulce. Moja dziewczyna ma to samo. Ale generalnie żyje z tym. Hamulce hamują dobrze. Marka EBC zbiera niezłe opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Bolączka modelu - piszczenie? Piszczenie to przede wszystkim kwestia klocków, tarczy ewentualnie precyzji wykonania mocowania zacisku, poza tym szczelności układu lub jego czystości. Nie spotkałem się z takim problemem. Jeśli szukanie rozwiązania Cię nie przekonuje to sugestia zakupu jest jedna - Shimano SLX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz.janas.3 Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 A na jakie wymienic te klocki ?? Metaliczne czy żywiczne Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Ja polece koolstop'a półmetale. Używałem klocki avida, unexy te kevlarowe czy jakieś tam super hiper extra ale zawsze z koolstopami moje juicy 5 najlepiej współpracowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz.janas.3 Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Widze ze koszt tych klockow to 70zl na jedno koło więc jutro pojadę do rowerowego zapytać sie czy mają takie i wymienie zobaczymy czy pomogą w moim problemie Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makog Napisano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 dodal bym jeszcze kwestia ustawienia samych klockow, powinny przodem brac nieco szybciej niz tylem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Mam nadzieję, że nie pojedziesz do tych samych ludzi, którzy jako lek na piszczenie zaproponowali ci wymianę całego układu hamulcowego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz.janas.3 Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Makog dodam ze rower byl świeżo po przeglądzie zerowym przejechane mial wtedy 300km Mklos1 kupię klocki i sam je wymienie i jak problem zniknie to zmienie serwis rowerowy :-) Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makog Napisano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 @@tomasz.janas.3, to nie znaczy ze klocki dobrze ustwili Patrz tutaj http://roweroweporady.pl/jak-wyregulowac-hamulce-v-brake/ jes pokazane jak to zrobic by wczesniej bral przod klocka co niweluje problem piszczenia klockow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz.janas.3 Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Makog a moze masz jakis filmik instruktażowy jak prawidlowo ustawic klocki Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makog Napisano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 noo dalem ci linka w wczesniejszym poscie. Upss no to namiszalem, myslalem ze mowisz o V-brekach a ten rowerek ma hydraulik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz.janas.3 Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Haha no wlasnie mam hydrauliki :-D ale moze znajdziesz film hehe Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 w tarczowych nie ustawisz klocków tak żeby najpierw brał przód bo klocki są do siebie równoległe. Co najwyżej to można jeszcze spróbować ustawić inaczej zacisk. Gdzieś na forum był temat odnośnie klocków do tarcz więc proponuję poczytać opinie i wybrać coś porządnego, unikać wynalazkow typu baradine itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 27 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 Klocki mają być równolegle do tarczy! - tu się nic nie zmienia. Zmień klocki, użyj smaru do hamulców (lub miedziowego) i na pewno będzie ciszej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.