krawiec91 Napisano 16 Września 2006 Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Potrzebuję szybkiej odpowiedzi. Jaka jest najlepsza (najtwardsza) kaseta Sramowska na 7 biegów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astronaut Napisano 16 Września 2006 Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Ze SRAMowskich siódemek to nie masz chyba zbyt wielkiego wyboru. Jest tylko jedna PG-730. Co do trwałości to osobiście niewiele moge napisać. Ja mam ją od 800km i jak na razie zero bezproblemów. Zużycie w zasadzie niezauważalne. Myśle że 6 tyś km (stosuje rotacje łańcuchów) wytrzymie spokojnie, a ja Bóg da to i 8 tyś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 16 Września 2006 Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Nie wiem co wy macie z tymi kasetami Srama bardziej wam się podobają czy jak ?? Kasety Shimanowskie są mocniejsze, ale i tak zdania są podzielone jeden twierdzi tak, a drugi jeszcze inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krawiec91 Napisano 16 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Właśnie dlatego teraz kupuję Srama, zobaczę ile wytrzyma, jak nie będę zadowolony to kupię SH. Poza tym łańcuch też mam Srama i wydaje mi się że będzie to lepiej współpracować niż Sram z Sh. astronaut: Z jakim łańcuchem używasz tej pg-730? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astronaut Napisano 16 Września 2006 Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Z kasetami shimano to mam średnie odczucia... miałem 2 kasety STX (7 speed) i obydwie były strasznie miekkie - pierwsza to bez zmiany łańcucha poszła po jakiś 3,5k km, a druga już z rotacją łańcuchów wytrzymała coś koło 5k km (w międzyczasie straciłem licznik więc trudno dokładnie mi powiedzieć). Nie wiem jak obnecnie maja sie kasety shimano. W miedzyczasie założyłem kasete SACHSa i była absolutnie rewelacyjna - z rotacją łańcuchów wytrzymała koło 8-9k km (znów ciężko mi określić ile bo nowy licznik zafundowałem sobie jak juz na sachsie prawie cały sezon przejeździłem). W każdym razie najtańszy Sachs wytrzymał zdecydowanie więcej niż Shimano STX. Teraz w miejsce SACHSa wskoczył SRAM. krawczykp - oczywiście SRAM PC-48 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Ostatnio zmieniałem napęd z wolnobiegu na kasetę. No i kupując kasetę zastanawiałem się czy brać Alivio HG50 czy Srama 5.0 PG-850. Między tymi dwoma wybrałem Alivio dwóch znajomych jeździ na takiej kasecie i spokojnie od 9 do 11 tys. wytrzymują. W przeciwieństwie do Srama 5.0 nie wiem ale ponoć nie są aż tak wytrzymałe. Tak twierdzi sam sprzedawca w sklepie, i nie tylko on. Co do łańcucha to znowu lepiej wybrać Srama ale minimum PC-48 są lepsze od łańcuchów SH. Wszystko też zależy od użytkownika, jak dba o swój napęd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krawiec91 Napisano 18 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Ale Alivio z tego co mi wiadomo jest an 8 biegów, więc odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.