wlosiaty333 Napisano 24 Sierpnia 2016 Napisano 24 Sierpnia 2016 Cześć! Ostatnio strzelało mi coś w okolicy główki ramy. Pomyślałem- stery! Dzisiaj wszystko zrobiłem, łożyska wyczyściłem, dużo ŁT- 43 dałem. Strzelanie ustało, co mnie ucieszyło Ale mam problem, że bardzo ciężko teraz stery się kręcą, można powiedzieć, że jazda bez trzymania kierownicy jest niemożliwa, nie można poprzez balans ciałem zmienić kierunku jazdy. W czym może być problem?
Ychu Napisano 24 Sierpnia 2016 Napisano 24 Sierpnia 2016 Na mostku masz śrubę na samej górze. Nią ustawiasz stery a potem dokręcasz te od mostka żeby się stery nie rozkręciły i tyle.
pawel2208 Napisano 24 Sierpnia 2016 Napisano 24 Sierpnia 2016 Musisz skręcić z taką siłą aby nie było luzu i do tego lekko się kręciło. Znajdź moment kiedy wyczuwasz minimalny luz a później delikatnie dokręć kasując go, ale tylko delikatnie
wlosiaty333 Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Napisano 24 Sierpnia 2016 Tak właśnie robiłem. Jak delikatnie śrubkę poluzuje, to już czuję luz. Znowu jak dokręcę to opór duży jest.. Kurcze, a wcześniej nie było luzu, a kręciło się dobrze.
Gość Napisano 24 Sierpnia 2016 Napisano 24 Sierpnia 2016 Co to za stery? Może zwyczajnie przyszedł ich czas i umarły? Ja miałem dokładnie to co Ty, wylądowały na śmietniku. Kupiłem na łożyskach maszynowych, serwis czyli wytarcie smaru i nałożenie nowego ( na dolnym łożysku przykleja się piach) trwa jakąś minutę, robię to za każdym razem jak wyciągam amor.
kidot Napisano 24 Sierpnia 2016 Napisano 24 Sierpnia 2016 Tak jak napisali koledzy dokręć śrubę od góry tak aby nie było luzu a kiera w miare lekko chodziła. Jak kiera zacznie lekko chodzić a bedzie minimalny luz to jak skręcisz boczne śrubki to póżniej jeszcze dokręcisz raz delikatnie śrubę u góry powinno się to skasować. A czy aby wianki na sterach włożyłeś w odpowiednią stronę?.
wlosiaty333 Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Napisano 24 Sierpnia 2016 Jak to dokładnie powinno być włożone? Można o jakieś foto prosić? FSA Orbit 1.5B ZS-1, Semi-Integrated, Top 1 1/8" Bottom 1 1/2"
cervandes Napisano 25 Sierpnia 2016 Napisano 25 Sierpnia 2016 A nie wsadziłeś Ty łożysk czy łożyska odwrotnie?
kidot Napisano 25 Sierpnia 2016 Napisano 25 Sierpnia 2016 kolego wianki "łożyska" z jednej strony powinny być otwarte kulki a z drugiej strony zamknięte takim pierścieniem. Ta strona otwarta powinna być od strony ramy.
wlosiaty333 Napisano 25 Sierpnia 2016 Autor Napisano 25 Sierpnia 2016 Włożyłem na odwrót łożysko to na górze. Już wszystko działa. Dzięki za pomoc!
Ychu Napisano 25 Sierpnia 2016 Napisano 25 Sierpnia 2016 Ja Wam powiem , że pomieszalem stery , vp-71a z jakimś diatechem. Teoretycznie powinienem mieć plastikowy ślizg górnego łożyska a jednak luz [emoji14] Po drugim dniu walki udało mi się to poskładać do kupy , także trzeba uważać jak się ma 2 stery rozłożone Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.