bonobo Napisano 24 Sierpnia 2016 Napisano 24 Sierpnia 2016 Planuję zakup trenażera i myślę nad Tacx Booster. Muszę jednak koniecznie wiedzieć, czy ten trenażer nie hałasuje zbyt głośno i jak wypada w porównaniu z modelami Elite z rolkami z elastożelu. Tacx ma metalową rolkę - czy to wpływa istotnie na hałas? Będę korzystał z trenażera w mieszkaniu i nie chciałbym, żeby moje treningi były uciążliwe dla sąsiadów. Pozdrawiam.
grzesiowu Napisano 22 Września 2016 Napisano 22 Września 2016 Nie mam osobistych doświadczeń ale ostatniej zimy zgłębiałem temat i moje wnioski były takie że do bloku (nawet jeśli to ma być na balkonie) to tylko rozwiązania typu fluid - inaczej zawsze będzie uciążliwie dla sąsiadów w temacie hałasu.
bonobo Napisano 22 Września 2016 Autor Napisano 22 Września 2016 Kupiłem ten trenażer i muszę przyznać, że działa bardzo fajnie. Duży hałas jest tylko przy sprintach full gas na stojąco na wysokich obciążeniach, gdy prędkości wynoszą ponad 50 km/h. Przy takich interwałach jest dość głośno. Ale też nie na tyle, żeby takiego treningu raz na jakiś czas nie można było sobie zrobić. Poza tym jest naprawdę super. Myślę, że sąsiadom nie przeszkadza, o ile tylko postawi się go na jakiejś izolacji, która pochłania delikatne wibracje. Ja polecam!
grzesiowu Napisano 22 Września 2016 Napisano 22 Września 2016 wiesz jak to jest; o uciążliwości to decydują sąsiedzi, a oni potrafią zaskoczyć :-( ale życzę powodzenia :-)
bonobo Napisano 22 Września 2016 Autor Napisano 22 Września 2016 Masz rację, ale ten trenazer przy tych mocnych obciążeniach i wysokich obrotch jednocześnie (sprint full gas, który jesteśmy w stanie utrzymać ok. 15 - 20 sekund) huczy mniej więcej jak włączony odkurzacz lub suszarka do włosów. Taki hałas to chyba nie jest coś szczególnie uciążliwego w rozsądnych porach. Przy normalnej jezdzie jest bardzo cichy. Ja chwalę ten model
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.