Skocz do zawartości
  • 0

Problem z rowerem Panasonic mc 5500

Gość Krnabrny

Pytanie

Gość Krnabrny
Napisano

Witam

Od około roku jestem posiadaczem roweru Panasonic MC 5500 ( 1989 rok produkcji jak się nie mylę )  . Rower dość leciwy ale dobrze utrzymany ( jak go kupiłem miał lakier bez żadnych zarysowań ) i był generalnie trzymany wcześniej przysłowiowo mówiąc pod kocem. Problem mój z owym rowerem polega na tym że w ciągu roku ( koło 2k km zrobione po mieście w dojazdach do/z pracy ) raz pękła mi korba drugi raz od nowej korby ukręcił się pedał. Wiem od poprzedniego użytkownika że jemu też się to przydarzyło ( orginalne korby shimano ukręcił on - ja nowe stalowe odlewane ). Moje pytanie brzmi - z czego może to wynikać - nieprawidłowa technika jazdy czy raczej zmęczenie materiału ? 

Dodatkowo miałbym prośbę - czy ktoś byłby wstanie polecić jakieś wytrzymałe pedały ( takie zwykłe pedały nie wymagające specialnego obuwia ) oraz korby które wytrzymają więcej niż rok. 

I ostatnie w sumie pytanie - czy opłaca się dokładać do tego roweru czy może lepiej zainwestować w coś nowego ( nie wiem jak ma się jakość rowerów z tego okresu w stosunku do nowych ). 

Z góry dzięki za odpowiedź 

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

lepiej sprzedj mi ten rower jak masz do niego dawać jakieś stalowe korby mam mc5500 na deorce lx i nie wiem jak to można zajechać xd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...