Hajnrich Napisano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Witam Zamawiam sakwy city ortlieba na tył i zastanawiam się, który kolor się lepiej sprawdzi. Podoba mi się biały i czarny... oba pasują do ramy. Tylko jak to użytkowo wygląda. Ktoś ma jakieś doświadczenia(?) Zastanawiam się czy czarne się nagrzewają potężnie i np. jedzonko czy sprzęt elektro dostanie po dupie. Wiadomo, białe częściej trzeba czyścić. I co tu wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarad Napisano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Chyba możesz zaryzykować białe - będzie pewnie bardziej oryginalnie, bo czerń powszechna . Ortlieby City są łatwo "zmywalne", mają gładką, "plastikową" powłokę. Koleżanka ma sakwy czerwone, inna żółte (wyższy model, classic, ale materiał chyba ten sam), a narzekań nie słyszałem. Inna sprawa to pokrycie płócienne (cordura?) - kolega ma sakwy pomarańczowe, nałapał plam od smaru czy asfaltu i nie da się doczyścić... Czarnego smar się nie ima , ale błoto czy kurz też od razu widać. Więc po wycieczce tak czy inaczej trzeba umyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hajnrich Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Nikt nie używa czarnych i nie podpowie czy się fest grzeją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrrc Napisano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Ja mam czarne msx i nie stwierdziłem jakiegoś strasznego nagrzewania. Mam też żółte i czerwone i każdej jest tak samo. Bierz te, które Ci się bardziej podobają. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Generalnie zamknięta sakwa, nawet jasna (mam żółte) trochę się grzeje w środku więc w upale kolor to tylko część sukcesu. Ja wziąłbym białe ze względu na lepszą widoczność po zmroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.