pierwszyraznarowerze Napisano 22 Sierpnia 2016 Napisano 22 Sierpnia 2016 Witam forum i ich użytkowników Od tygodnia mam u siebie w domu starą szosę marki author, lecz bez przedniego koła i tutaj powstaje pytanie jakie kupić, aby pasowało? Przeczytałem czy to tutaj na forum kilka tematów, czy z wujka google, ale jak byłem, tak dalej jestem zielony. Na tylnej oponie widnieje napis 700 x 23c, wszystko fajnie, ale obręcz to natomiast 622 x 18, według tabelek taka kombinacja nie powinna mieć miejsca, a jednak, albo ja coś źle sprawdzam. Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
Tatanka Napisano 22 Sierpnia 2016 Napisano 22 Sierpnia 2016 Tabelki tabelkami,a życie życiem.Do takich opon zalecana jest szerokość obręczy między 13-15 i raczej takiej szukaj na przód
pierwszyraznarowerze Napisano 22 Sierpnia 2016 Autor Napisano 22 Sierpnia 2016 czyli przód 622x15 i 700 x 23c, to czy z tyłu zostawić tak jak jest czy lepiej wymienić oponę na szerszą?
Tatanka Napisano 22 Sierpnia 2016 Napisano 22 Sierpnia 2016 Pierwsza część pytania:tak.Druga:jeśli ktoś tak jeździł to może się to sprawdzało.Ale szanse na kapcie i uszkodzenie obręczy są większe.
pierwszyraznarowerze Napisano 22 Sierpnia 2016 Autor Napisano 22 Sierpnia 2016 no to w takim wypadku nie pozostaje mi nic innego kupić przednie koło przejechać kilka kilometrów i sprawdzić jak ma się tył i najwyżej wymienić oponę, albo całe koło jak się coś stanie Dzięki wielkie za odpowiedź!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.