seta77 Napisano 22 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Witajcie, przejrzałem chyba wszystkie tematy na forum dotyczące plecaków Fjorda Freki i Bikki. Nie znalazłem jednak odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Chciałbym kupić jeden z nich. Będzie służył do kilkugodzinnych wypraw rowerowych i na cały dzień w góry pieszo. Z tego co wyczytałem Freki jest lepszy dla turystyki pieszej, Bikki dla rowerowej. U mnie będzie to dość wyważone, choć pewnie więcej będe jeździł na rowerze. We Frekim jest pokrowiec, który bardzo by mi się przydał jak sądze, w Bikkim go nie ma. Rzeczą istotną jest to, że we wszystkich opiniach na www o plecaku Freki jest mowa o Freki 30, który obecnie jest trudno dostępny gdziekolwiek. W odróżnieniu od Freki 25 ma on całościową siatkę na plecach w systemie Air Bridge Pro, natomiast freki 25 ma 2 paski z siatki. Moje pytanie brzmi:1. Czy system na 2 paskach w obecnych modelach Freki jest o wiele gorszy od tego jednolitego i lepiej szukać starej wersji?2. Czy w mojej sytuacji lepiej kupić Freki czy Bikki i dokupić mu jakąś osłonkę przeciwdeszczową? Pozdrawiam i mam nadzieję, że nie powtarzam się z tematami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.