Maciek226 Napisano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 szukam kasku do ok 250-300 zł najbardziej zalezy mi na przewiewnosci - mój obecny kellys rocket posiada kanaly wentylacyjne którymi może powietrze podczas jazdy przeplywac fajnie gdyby mial zabudowaną potylice i jakiś daszek , jak na razie przymierzałem tylko uvexa quattro i alpine carpex (oba po ok 400 zl ) - oba leżą fajnie ale nie mają wystarczającej wentylacji jak dla mnie dodatkowo myśle że warto zwrocic uwage na to aby do kasku mozna było w miare bezproblemowo dokupic wewnętrzne wkładku , ktore przy praniu dość szybko się rozwarstwiają macie jakies propozycje , niestety nie mam gdzie przymieżyc meta terry i foxa fluxa więc byłbym wdzięczny gdyby ktoś coś więcej o nich napisal niz to co w testach , bo tam w większości pozytywy a o stricte budowie itp niewiele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Mam Met Terra, kumpel ma Fluxa więc mierzyłem. Kask jak kask. Kupiłem bo najlepiej mi na czerepie leżał z przymierzanych Mam obwód 59 cm więc jestem na granicy rozmiarów. Terra ma jeden uniwersalny i może dlatego mi leży. Kask dość głęboki, potylica dobrze chroniona, ale w Fluxie potylica schodzi jeszcze niżej. No ale, on to już taki bardziej enduro. Regulacja, zapięcia bez zastrzeżeń. Nic się nie luzuje. Wentylacja również git. Gąbki przydało by się już wymienić, ale jeszcze dają rade. Daszek mógł by by być ciut wyżej bo lekko ogranicza pole widzenia. Za to mały minus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 mógłbys podesłać zdjęcie , jak wygląda budowa od wewnątrz ?? chodzi mi o to czy są kanaly wentylacyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Teść sobie kupił met Lupo i też bardzo zadowolony. Z kaskiem podobnie jak z doborem siodełka, sprawa indywidualna i najlepiej przymierzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 fajny kask ale niestety szukam czegoś do 250-300 zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Zdjęcia od środka masz tu http://43ride.com/wp-content/uploads/2013/08/met22_1.jpg http://mercatino.mtb-forum.it/p-112690-Met-Terra-Nero http://www.pianetamountainbike.it/tecnica/25597-caschi/29801-met-terra-le-nuove-colorazioni-dei-caschi-all-mountain-in-versione-2013 Jak mało to się przypomnij jutro na PW "za dnia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.