Skocz do zawartości

[kask] MTB do 250-300

Maciek226

Rekomendowane odpowiedzi

szukam kasku do ok 250-300 zł

najbardziej zalezy mi na przewiewnosci - mój obecny kellys rocket posiada kanaly wentylacyjne którymi może powietrze podczas jazdy przeplywac

fajnie gdyby mial zabudowaną potylice i jakiś daszek ,

jak na razie przymierzałem tylko uvexa quattro i alpine carpex (oba po ok 400 zl ) -  oba leżą fajnie ale nie mają wystarczającej wentylacji jak dla mnie

dodatkowo myśle że warto zwrocic uwage na to aby do kasku mozna było w miare bezproblemowo dokupic wewnętrzne wkładku , ktore przy praniu dość szybko się rozwarstwiają

macie jakies propozycje , niestety nie mam gdzie przymieżyc meta terry i foxa fluxa więc byłbym wdzięczny gdyby ktoś coś więcej o nich napisal niz to co w testach , bo tam w większości pozytywy a o stricte budowie itp niewiele

Mam Met Terra, kumpel ma Fluxa więc mierzyłem. Kask jak kask. Kupiłem bo najlepiej mi na czerepie leżał z przymierzanych :) Mam obwód 59 cm więc jestem na granicy rozmiarów. Terra ma jeden uniwersalny i może dlatego mi leży. Kask dość głęboki, potylica dobrze chroniona, ale w Fluxie potylica schodzi jeszcze niżej. No ale, on to już taki bardziej enduro.

Regulacja, zapięcia bez zastrzeżeń. Nic się nie luzuje. Wentylacja również git. Gąbki przydało by się już wymienić, ale jeszcze dają rade. Daszek mógł by by być ciut wyżej bo lekko ogranicza pole widzenia. Za to mały minus  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...