pantrial Napisano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Dzieńdobry , zastaniawiam się nad zakupem hamulców Magura MT2 ale przed tym chciałbym się o nich co nieco dowiedzieć. Za wszystkie odpowiedzi dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kkoko123 Napisano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 są różne opinie o nich, niektórzy je chwalą a ja je z radością wywaliłem, strasznie szybko się grzały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Sierpnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Który model masz na myśli, podaj to ci powiem. pierwsza seria MT2 sobie daruj, nowsza już śmiało można brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Miałem MT2 z pierwszej serii działały świetnie , modulacja rewelacyjna , ale tak było do pierwszego odpowietrzania - nie szło tego poprawnie odpowietrzyć mimo wielokrotnych prób . Jeśli tak jak pisze @@Puklus te obecne zostały poprawione w tej kwestii to warto , jeśli myślisz o tych pierwszych to odpuść - szkoda nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Sierpnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Pierwsza seria MT2 ma całe zaciski czarne i typowe klamki. to chyba pierwsza seria, a na pewno ta nie fajna. Wady: - łamliwa dźwignia, jedna wywrotka klamki niema - kijowe śruby w obejmie, a same obejmy lubią pękać - zalewa nie tylnego hebla czasami jest sztuką magiczną - kamki szybko łapią luz Nowsza seria wygląda tak: zacisk i klamka Seria pozbawiona wad poprzedniej. Tych które wymieniłem. Heble sa tak dobre że można wymienić klamke, nową, suchą do przewodu, po uprzednim zalaniu klamki i ne trzeba odpowietrzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pantrial Napisano 22 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 (edytowane) Dzięki za porady , myślę nad tym nowszym modelem.Zastaniawiam się jeszcze nad HOPE MONO które wyglądają tak: potrzebuje hamulców trialowyh http://www.forumrowerowe.org/index.php?app=forums&module=post§ion=post&do=edit_post&f=210&t=208314&p=1887840&page= więc za dużego wyboru nie mam. Pytam o "magury" bo jedni mówią że mają najlepszą siłe a inni że to porażka, zastanawiam się czy gwint do odpowietrzania w klamce nie będzie się łatwo ścierał? Edytowane 22 Sierpnia 2016 przez pantrial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pantrial Napisano 23 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Pierwsza seria MT2 ma całe zaciski czarne i typowe klamki. to chyba pierwsza seria, a na pewno ta nie fajna. Wady: - łamliwa dźwignia, jedna wywrotka klamki niema - kijowe śruby w obejmie, a same obejmy lubią pękać - zalewa nie tylnego hebla czasami jest sztuką magiczną - kamki szybko łapią luz Nowsza seria wygląda tak: zacisk i klamka Seria pozbawiona wad poprzedniej. Tych które wymieniłem. Heble sa tak dobre że można wymienić klamke, nową, suchą do przewodu, po uprzednim zalaniu klamki i ne trzeba odpowietrzać Mam na myśli tą nową wersje.Masz te hamulce? Dzięki za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Sierpnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Ja osobiście nie mam, ale macałem wiele magur mt2, 4,5 czy 6 lub 8. Polecam z klamką z tworzywa. Odnośnie Hope, ta to hamulce premium, drobie, świetnie wykonane, jednak odpowietrzanie hamulca jest dość dziwne i upierdliwe. Zerknij na filmiki od hope. Jednak nie powinienes sie na niech zawieźć. Sam mam w planie kupić 4 tłokowe hopey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 27 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 potrzebuje hamulców trialowyh I wahasz się między najtańszym modelem Magury a nieprodukowanym już modelem Hope, gdzie obie opcje przeznaczone są do XC? Byleby Magura albo Hope. Wiem, że obie firmy mocno siedzą w świecie trialowym, ale szukaj raczej określonych modeli niż marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artz2 Napisano 23 Września 2016 Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Mam wersję poprawioną MT2. Przez pierwsze 1,5 tygodnia klocki ocierały o tarczę (nie ich mogłem wyregulować - wyciszyć). Teraz od 0,5 tygodnia ocierają tylko powyżej 20km/h. Hamują dobrze, ważę 110Kg i zjazd z góry 2km nie zrobiły na nich wrażenia. Słyszałem opinię że te fabryczne klocki są "kiepskie". Może dlatego że rowerem jeżdże dopiero 2 tygodnie, i nigdy nie miałem doświadczenia z hamulcami tarczowymi - jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AXE95 Napisano 25 Września 2016 Udostępnij Napisano 25 Września 2016 (edytowane) Witam, podłączę się do tematu. Mam problem ponieważ klamka jest luźna. Bez oporu lata do przodu i do tyłu. jestem pewny że przeskoczyła lub pękła sprężyna. I teraz mam pytanie: Jak ściągnąć klamkę? Trzeba wybić ten trzpień? Jeśli ktoś już to robił to bardzo proszę o pomoc. PS. Mam tą nową wersję hamulców. Edytowane 25 Września 2016 przez AXE95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlun Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Słuchajcie a od którego roku są te poprawione wersje na rynku? Patrzę po sklepach internetowych i wszędzie są zdjęcia starego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 6 Września 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Od 2015. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlun Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 No to teraz liczyć na to, że sprzedawcy wiedzą co sprzedają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 7 Września 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Września 2017 O którym sklepie piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlun Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Pytałem w centrumrowerowe to nie wiedzą jaką mają wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Ja właśnie zamówiłem w trialshop.pl. Jak ci się nie śpieszy strasznie to poczekaj, jak przyjdą to napiszę jaka wersja. Ale po zdjęciach wygląda na to że ta nowsza, natomiast na allegro trzeba uważać bo tych gorszych (starszych) jest kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
autsajder Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 w centrum rowerowym ja kupowałem 2 sztuki mt4 i były te nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlun Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Ja właśnie zamówiłem w trialshop.pl. Jak ci się nie śpieszy strasznie to poczekaj, jak przyjdą to napiszę jaka wersja. Ale po zdjęciach wygląda na to że ta nowsza, natomiast na allegro trzeba uważać bo tych gorszych (starszych) jest kilka. No własnie allegro nie poruszałem bo wiem, że to różnie może być. Poczekam bo i tak rozważam zakup czegoś innego, także nie spieszy mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 14 Września 2017 Udostępnij Napisano 14 Września 2017 (edytowane) Hamulce doszły. Wersja nowsza, czyli ze srebrnym sworzniem. Przyszły w pudełku, w komplecie części do skracania i worek naklejek magury, szkoda tylko że na rower raczej się nie zmieszczą. W mt2 trochę raziło mocowanie przewodu do zacisku - wygląda jakby trzymało się na słowo honoru, no ale może tylko tak wyglądać, w końcu najbiedniejsza wersja, a i tak będzie jeździł z tyłu więc mu raczej nic nie będzie. Zdjęcia jak to wygląda.@edit Tak jeszcze spytam przy okazji: mam xt 785 i magurę mt2. Co kupić do odpowietrzania? Oprócz rzecz jasna płynu. Edytowane 14 Września 2017 przez Piter233 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi